LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

onsdag

8

juli 2015

2

COMMENTS

Häng med till Mångfaldens Hus i Nykvarn

Written by , Posted in Stockholm

IMG_9965

Stig på & låt dig inspireras & förföras, drömma & önska dig.

Syrran har har alltså flyttat till Sessans Mekka, inte nog med att Nykvarn har den sörmländska vegetationen & floran, här finns så enormt massa kultur & vackra byggnader & gårdar så man bara dånar. Gårdar med dammar med näckrosor, vitmålade kalkstenshus, en söt gammal kyrka & så Taxinge Slott så klart som vi inte hann besöka. Det var auktion förra helgen också, som vi inte hann med….

M.e.n vi hann med Mångfaldens Hus & det mina vänner var som att kliva in i en saga för alla som älskar inredning, vackra möbler, nytt, modernt, design, gammalt & konst.

IMG_9961

 Allt var charmigt från insida till utsida, men på insidan av inredningsbutiken så är det långt glammigare än vad man kunde tro på den vackra utsidan.

IMG_9967

 Om du skulle vilja göra ett besök du också.

IMG_9970

Jomen ni förstår, hur vackert är det inte liksom!?

IMG_9958

Jag kunde inte låta bli att dra fram kameran & ta några snabba bilder.

Det var kakelugnar, knarrande gamla golv & rum efter rum fyllt till brädden av vackra saker. Jag skall ärligt erkänna att jag hade hjärtat i halden när vi traskade omkring med 3 barn som gärna ville röra & en varsin stor handväska slängd över axeln. Men vi rev inte ned något, hepp hepp

IMG_9957

 Den här lampan flyttade in i mitt hjärta!!

 Jag hittar sällan mycket sällan lampor jag blir tok kär i, men denna lampan med två tygbollar kommer jag aldrig glömma. Jag måste skicka tillbaka syrran för att kolla vad den heter & pris. Tänk vad vacker den hade varit här hemma va!?

(på bilden över denna ser ni den med grönaktiga skärmar & det var galet snyggt det också!)

IMG_9955

Ni förstår säkert min rädsla för att höra dt där braket va?

Lägg märke till de super snygga tapeterna på väggarna, oh my så vackert.

IMG_9953

 Å denna stjärnan står tillsammans med boll lampan på önskelistan ♥ Galet snygg

IMG_9950

Detta var verkligen lamp-heaven. Borta vid spegeln hänger plexiglas stjärnorna som vi har uppe i översta små fönstren om julen, dom som jag nästan inte vill ta ned igen.

IMG_9948

På önskelistans 3:e plats kommer dessa vackra koppar med fat. Ja tack, 6 av dom hade gjort sig. Jag föll pladask för dom & kan verkligen känna hur gott mitt te hade smakat i just dom. Jag måste nog ha två att börja med nästa gång vi åker ner…..

IMG_9947

heavenly beautiful

IMG_9973

 Efter att ha sagt -åhhhhh tiiiiitta där, si så där hundra gånger, så gick vi över gårdsplatsen, från inredningsbutiken till Kafét. Ja där var det visst butik där också, butik, kafé, ja allt.

IMG_9974

 Här insåg jag att jag fick lägga ner allt fotograferande. Men tänk er hylla efter hylla, avdelning efter avdelning, med oljor, lyxiga knäckebröd, te, honung, gammaldags godis, kökstillbehör av den charmigare variant, korgar & ——>

IMG_9976

En hylla som var proppad med nostalgi effekter som brickor, bröd boksar, servett dispensers ala amerikanska gamla filmer, burkar, vågar, gummihandskar and you name it.

Ni kan väl nästan se mig där inne va?? Det blev en kruka Hallon & Vanilj honung med hem & så fikade vi, före vi reste vidare till mamma & pappa för att säga hej då för denna gång.

I skrivande stund är vi hemma här i vårt regntunga Halden. Hemma med de vita golven, det höga taket & det mäktiga ljus insläppet. Hemma hos älskade maken, tvättmaskinen & allt det där. Borta bra men hemma bäst, så är det ju alltid.

Önskar er alla en härlig dag

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)