LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

tisdag

10

januari 2017

3

COMMENTS

Vädret, helgen & dagen idag

Written by , Posted in Hälsa, Stig-Vår Toy Pudel

 Himmel som han smälter mitt hjärta denna killen ♥

Jag tycker ju såklart han är den vackraste hunden i hela världen & jag tycker man får lov att säga så 😉

Hej fina du

Jag hoppas från hela mitt hjärta att du mår bra på alla sätt & vis! Här går det lite upp & lite ner. Jag hade så himla fina dagar när vi hade kyla & snö, då blommade jag som en krokus som sticker upp genom snön om våren. Det är så magiskt det där, där det kryper ner till några/många minus över ett par dagar så är det som om smärtorna bara släpper det där krampaktiga taget om min kropp & hela livet formligen bara står & väntar på mig. Tyvärr bor vi i en landsdel som är lite för mild för min kropp, så kylan stannade inte länge. I tillägg bor vi i närheten av vatten & det i sig lagar ett ganska evigt rått klimat, det kan nästan inga kläder i världen skydda mig emot!! Hade vi inte älskat Halden & vårt liv här, så hade jag nog föreslagit att flytta på fjället alltså….. även om det strider helt mot det jag älskar, för jag älskar ju kusten med skärgård & salt vatten. I ärlighetens namn är jag inte den födda fjällmänniskan, även om jag är en landkrabba, haha Komplicerat detta….

Men ok, jag tror ni förstår. Här smälte den vackra vita snön & nu har det regnat i flera dygn, vilket gör att jag tappar allt. Tänk att i fjor gick & gick & gick jag promenader var & varannan dag. Det var i januari jag började bygga upp muskulaturen & jag var ute & gick i alltifrån -5 till -17 & njöt det. Jag är ju ute med Stig nu också, men inte på de där långa tränings turerna som jag längtar enormt efter. Det måste bli lite varmare om än vått för det. Men jag kom igång lite smått med rodd förra veckan & hade två bra pass efter förhållandena. Så det blir att ro till vädret blir lite snällare mot mig eller att jag mot förmodan kommer i en bättre fas, för det händer ju också att jag kommer i även om vädret är piss.

Vi lämnade en fin helg. Fredagen bestod av övernattningsbesök för Joy med taco mys & allt det där. På lördags förmiddagen stod vi utanför vårt lokala köpcentrum Tista senter & tog emot julgranar som folk kom & pantade. Folk lämnade sin gamla julgran, vi gav dom ett presentkort på 50kr, en chokladbit & en varm kopp kaffe. För detta fick handbollslaget lite pengar av köpcentrumet som dom kan göra något roligt för. I fjor kunde hela laget åka på badeland i Sarpsborg, i år blir det garanterat annat skoj. Efter julgranspanting så stekte jag sunda grova våfflor till barnen & sedan var det lördagshäng. Söndags förmiddagen tillbringades med en handbollsmatch i Fredrikstad som slutade oavgjort & sedan var det soft söndag.

Idag tisdag har jag lite småstress i kroppen. Ni vet, när man stressar med allt man måste göra som egentligen inte är stora saker, kanske inte något man måste just idag för den delen heller, men som bara är stress. Jag har en uppsjö av sängkläder, träningskläder, ullplagg, ytterplagg i tvättstugan som jag känner hade varit riktigt skönt att komma igenom. Jag hade velat skura av badet. Jag ska ro. Stig skulle definitivt varit badad, fönad & klippt. Han är långhårig all over, min plan är att klippa nos, tassar, buk & svansrot, kanske fila lite på långa pälsen på benen, resten vågar jag inte klippa än i fruktan för att klippa sönder frisyren. Så jag tänkte bak en tid till hundfrisör till löning för själva frisyr klippen faktiskt.

Så nu mina vänner, skall jag skaka av mig lite stress, det kan vara ganska smart har jag lärt mig 😉

Hur var er helg?

Massa stora kramar så länge

3 Comments

  1. Karin
    • Sessan
      • Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)