LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

onsdag

25

januari 2017

7

COMMENTS

Nyfrissad Stig & mulen onsdag

Written by , Posted in Stig-Vår Toy Pudel

Idag är det en riktig bädda ner sig i sängen, mumsa praliner & streama filmer dag. Jag & svarta bollen hade kunnat mysa så här hela dagen, för fy bubblan vilken grå tråkig morgon vi har här i Halden. Dimman & fukten ligger som en slöja över hela stan & det ser verkligen inte ut att finnas minsta chans till sol. Men sova & mysa får vi ta en annan dag för livet rullar ju på om det regnar, snöar eller solen strålar.

Igår var Stig hos frisören minsann & jag hade ont i hjärtat i 2 timmar när jag gick runt & väntade på att han skulle bli klar. Inte för att han såg ut att lida mer än vanligt när hon bar iväg med han, utan mest för den där hjälplösheten som jag tänker mig att han upplever när jag lämnar dit han, frisören lyfter upp han & vi går skilda vägar. Men vi har nog allt lite gott av det där vi båda två, att vara ifrån varandra sådär & han är ju super duktig & får alltid massa skryt över hur snäll & medgörlig han är. Fast i ärlighetens namn så hade jag helst velat lära mig att klippa den där baby lejonklippen själv, ni vet -kontrollfreak…

Stig hade blivit jätte långhårig nu. I tillägg så håller han på att byter valppälsen mot vuxenpäls & det mina vänner kan jag lova innebär lite mera pyssel i form av att borsta, karda & kamma. Man måste gå igenom absolut hela pälsen skiktvis, från hårfäste & hela vägen ut så absolut alla hårstrån är borstade minst varannan dag, annars kan jag lova att det blir tovor. Hundfrisören tyckte nog att jag är lite halvtokigt som inte ville klippa ner han i en lammklipp (som Felix brukade vara klippt) eftersom jag inte har planerat att ställa ut han med det första. Fast nej, då tar jag hellre jobbet med att bada ofta & borsta & kamma. För jag vet att det tar hur lång tid som helst att få håret på huvud, nacke & runt bog & bröst att växa ut & jag tycker han är sååååå himla fin i sin fluffiga frisyr. Men hon fick ta hela frisyren lite kortare, så är det lite mindre längder att borsta igenom. Pälsen på benen blev lite i kortaste laget efter min smak…. men det vet jag ju växer ut snabbast. Jag är sjukt petig med proportioner & vet precis hur jag vill han skall se ut i mitt huvud, bara jag hade kunnat klippa det så sen….

Ni skulle känt hur gott han luktar nu. Jag glömde helt vad hon sa schampot hette. Både jag & Joy går & stoppar näsan i pälsen hela tiden. det är ingen stark doft, inget parfymerat heller, men han luktar nästan lite godis. Det var ett ekologiskt schampo i alla fall, så jag får nog fråga henne igen om jag ser att pälsen håller sig fin nu. Annars är jag väldigt nöjd med Chris Christensen schampot jag använder till han som är avsett för päls som pudeln har.

Det var babbel om Stig, frisyrer & det som är. nu skall jag laga frukost & det blir en tallrik gröt med chiafrö & tinade bär med några stänk honung & sedan skall Stig & jag traska ner till veterinären för hans ”resa över gränsen tablett”.

Njut dagen min vänner, -Idag för 11 år sedan blev jag inlagd & igångsatt för att i morgon få möta våran lilla donna. Tiden flyger!!

7 Comments

  1. Jane Vekterli
  2. Mia
  3. Line
  4. Karin
  5. Mia
  6. Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)