LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

21

november 2016

5

COMMENTS

En Dogs4all lördag i Lillestrøm

Written by , Posted in Stig-Vår Toy Pudel

img_4853

 Lördags utflykten gick till Dogs4all messen i Lillestrøm & lyckans oss så fick vi med hubby till Oslo så vi slapp ta tåget. Han valde dock fett bort hundmässan & åkte på besök hos svärmor & svärfar i stället.

img_4855

När vi kom till mässan träffade jag min partner in crime vad gäller barnvagnar, Kristin. Hon hade varit där & ställt ut sin vackra papillon & ser man på -visst var hon med vagn igen!! Joy är nu fast bestämd att vi också skall ha en dog stroller såklart & jag hade ju kunnat vara väldigt lätt att övertala om jag hade kunna försvara behovet…… Vi måste helt enkelt börja springa med Stig på utställningar, då är saken avgjord redan nu, haha

Min bättre halvdel hade nog dött om jag sa jag skall köpa vagn till Stig. För är det något han haft ytterst stort tålamod med så har det varit alla mina vagn byten till Joy. Jag menar-det blev väl 11 eller var det 12 stycken hon hade!?? Just det är nog något han ser sig definitivt färdig med 😉

Skämt åsido, dom ser ju riktigt praktiska ut med trygg & skön plats som hunden kan vila i mellan slagen. Med trimm-bord uppe på suffletten & plats till det man måtte behöva ha med. -Å nej, det handlar inte om at hundarna inte kan gå på sina ben osv… såg den diskussionen på FB igår & blir så trött på folks jäkla fördomar. Såklart att hundarna går på sina ben i tillägg, det fattar ju alla som har något mellan öronen.

dogs4all_2016_puddel

 Vi hann även med att se uppfödaren & hennes tjej i ringen med sina hundar. Jag & Joy följde med med stort intresse, för detta kan jag absolut inget om! Jag har aldrig vart på en hundutställning, men har ställt ut katt i massvis, det är bara milvis skillnader. Vi insåg att vi måste träna massa med Stig för vi såg ingen elegant pudel som plötsligt fick ett ryck & hoppade omkring som en tok & bet i kopplet….. Jag såg framför mig Stig där inne & att jag skulle börja jogga lite lätt vid hans sida –WOW matte nu har vi det skitkul, låt oss leka dra leken med kopplet, jag kan skälla på de andra hundarna lite också! hihi

Såklart kände Stig igen både Christina & Ann Mari, men det mest rörande var när en av dom kom fram med en av hundarna dom ställde ut till Stig. Han blev så lycklig att han inte visste vad han skulle ta sig till & då rann bannemej tårarna på både mig & Joy. Stackars lilla gullet vårt, han saknar säkert sina fyrbenta vänner.

img_4866

 Efter att ha tittat lite i pudel ringarna så gick vi på shopping 😉 Stig ville absolut inte gå på golven bland alla människor & hundar, så Joy bar han mest hela tiden. Hon är hans gudinna som han följer som en svart skugga & han är hennes stora crush. Han är nog allt hon drömt om när det kommer till hund. Ni vet, Felix inkluderade henne i familjen, men han ville absolut inte bäras av henne, gå på kiss tur eller gosa länge med henne, att hon skulle få fåra han ute hade varit totalt otänkbart, då hade han skrikit efter mig……. Men Stig avgudar henne & han bryr sig inte alls om jag försvinner ur sikte utan är hel nöjd med lillmatte.

Jag hade skrivit en lista på lite vad jag behöver. Dock var det så jäkla mycket folk att jag inte orkade leta mig fram bland alla stands. Men jag fick tag i det viktigaste i alla fall.

img_4868

♥ KÄRLEK & STOLTHET ♥

img_4872

Hon är så stolt & glad att inte ens vikten av Stig (på 2,7kg) + väska spelar någon roll. Hon skulle bära han, så var det bara. Föresten, jag är så himla nöjd med hans ”bil väska”. Det är en Sherpa flyg godkänd väska, så i den kan han bli med in i kabinen om vi skall flyga också, men det bästa är att den faktiskt har en kraftig rem på ena långsidan så man kan fästa den i säkerhetsbältet i baksätet. Jag har letat bilsäkring som en tok till Stig. Felix hade ju sele man kunde fästa i säkerhetsbälte fästet, men den är för stor till Stig & han är dessutom van att ligga i bur & blir jätte orolig i bilen om han inte är i den.

Jag tycker marknaden bjuder på alldeles för få säkra lösningar för mindre hundar (& katt). De solida mindre plastburarna som Vari Kennel & Atlas skulle ha ingjutna festen till säkerhetsbältet så man kunde fästa dom i baksätet, det hade gjort sig!! Varför har ingen tänkt på den känner jag & uppfinnaren i mig ser en big business, haha

Det var typ vår lördag. Dogs4all & så hemfärd där vi somnade i soffan tidigt om kvällen hela högen.

5 Comments

  1. Wenche
    • Sessan
  2. T

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)