LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

tisdag

4

april 2017

0

COMMENTS

Att ta en SPA dag i gråvädret

Written by , Posted in Stig-Vår Toy Pudel

Godmorgon tisdag

Idag är det grått & regnet hänger hotfullt i luften, som igår…. men igår klarnade det upp & blev en fantastisk eftermiddag & kväll, så det finns hopp även för denna dagen än så länge.

Idag har jag planerat en SPA dag för Stig, det var 14 dagar sedan sist & nu i ”bygga vuxenpäls” åldern tovar sig pälsen bara man tittar på han, riktigt skit jobbigt frågar du mig. Jag är alltid väldigt väldigt noga med pälsvården på mina djur. När jag hade perserkatter så klippte jag aldrig ner dom, inte ens om dom skulle ha kattungar, då friserade jag bara lite där det var mest hygieniskt & behagligt för mamman & kattungarna. Charmen med en långhårig perser är ju massa fluffig päls & då måste man bada ofta & borsta.

En pudel däremot kan man ju klippa ner för att underlätta. Min Felix hade ju alltid en väldigt lätthanterlig klipp, så jag kan inte minnas att ”floke(tov)-åldern” var speciellt jobbig. Men Stig är så himla fin i sitt fluff & jag har väl inte bestämt mig helt för om & när jag vill ställa ut han, så då tar jag det extra jobbet med bad, fön & klipp var 14:e dag (minst). När man har så lång päls som Stig har eller att man håller på att spara pälsen så skall man bada, schamponera & condition´era ofta för det sliter mindre än att borsta en halv smutsig & krullig päls var & varannan dag.

Just detta med pälsställ är något jag gillar, därför hade jag perser i sin tid. Så att bluffa & dutta med Stig är rent nöje även om det kan vara hemskt krävande dagar då mina armar & rygg inte helt är med mig.

Detta med pälsställ är verkligen något man måste tänka över när man skaffar sig ett djur. Det är så himla många som går på en redig smäll där & faller för den där lilla pälsbollen men inser efter kort tid att man inte alls har tid att bada, föna, borsta, klippa hela tiden. Jag brukar säga att -om man inte vill lägga tid & pengar i det, så skall man välja ett annat djur. För även om man fex har en pudel som är kortklippt så måste den borstas & badas jämt & trutt, det är inte som en Labrador eller Golden som man kastar i badkaret när man tycker den luktar skunk & så låter man den själv torka på terassen i solen.

Nåväl, även om han ser ganska så fisefin ut min lilla gosse, så kan jag avslöja att han är väldigt väldigt mycket mera h.u.n.d än han både ser ut & än Felix var. Den här killen är inte fisefin på något vis. Om det regnar, snöar eller är sol spelar inte så stor roll, han dyker i det med öppet sinne & gör allt till något roligt. Han föredrar definitivt skogen framför ren asfalt, han har så att säga alltid lite mossa & gräs i pälsen & jord på klorna efter att ha grävt sig en bra grop i en gräsmatta. Men hey, det älskar jag för jag har ju köpt en hund & ingen människobaby-hund-kloning, att Felix blev så hade nog mycket att göra med att han var en väldigt skör gosse & så var han min allra första ”småhund”, han blev helt enkelt över beskyddad & skärmad för att jag tyckte han var så liten & sårbar, för att jag var van vid stora lite macho hundar. Nu har jag gjort om & gjort rätt. Stig är modigare, mera självständig, faktiskt tuffare än tåget & så har jag medvetet jobbat med att han får vara den stora hund han är i den pyttelilla kroppen.

Jag kunde skrivit hur massa som helst om Stig för han är så otroligt häftig att studera & analysera. Men nu skall jag släppa det för denna gång, äta lite frukost så blodsockret håller sig stabilt inför pälsvård bonansa här hemma. För det är något som jag kan säga -ha blodsockret på topp!! börjar du bli skakig & irriterad, så kan jag lova att du får en hund som börjar vända dig mot dig, haha

Glad Tisdag till dig som tittar in♥

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)