LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

tisdag

18

oktober 2016

2

COMMENTS

1 vecka som vår skatt idag

Written by , Posted in Stig-Vår Toy Pudel

img_4563

Glad tisdag vänner!!

Vädret är grått & trist, nästan lite november´ish. Dugg regnet hänger i luften & det är fuktigt & grått mest hela tiden. Stig är riktigt riktigt trygg hos oss nu & man kan inte tro han bara vart hos oss i en vecka. Veckan han varit med oss har gått med till att lära känna varandra & nu känns det verkligen som vi känner han & han känner oss. Nåväl, det kvarstår såklart några lära känna detaljer men det går kanske mer på att inarbeta rutiner. Veckan som gick har på många sätt varit lite som när man kommer hem från BB med en ny baby. Vi prioriterat att skapa trygghet & att ha lugn & ro runt oss, det har pratats om hur duktigt han äter, vi har sprungit ut med han stup i kvarten & jublat när han kissat eller bajsat. Det där att utföra sina behov med koppel har den lilla herren inte tyckt var någon höjdare, så fram till söndagen har vi gått ut en tur i koppel berömt om han gjort något med det på & har han tvärvägrar så har vi gått in & väntat en stund & så har han fått gå ut i trädgården lös, där har det gått lite lättare även om han nog inte tyckt den varit optimal heller eftersom vi bara har rabatter & stenbeläggning. Men om nöden är stor kan en rabatt fungera den också 😉

Om nätterna sover han, men sannerligen är det inte som att ha en baby i alla fall….. Glöm sovmorgon Sessan! Denna killen vaknar 06.30 & då skall vi upp liksom. Jag har kastat på mig kläderna för jag tror han är jätte nöden, vilket jag lärt att han inte är nu. Han är sällskapssjuk & vill gosa (!!!) efter gos kan han ta sig tid att kissa lite.

Denna killen är ren underhållning. Om jag/vi sitter i soffan så sover han, men så länge man håller på med något så är han igång & jag skall lova att jag sällan skrattat så mycket, vänligt men bestämt måttet sagt nej, städat & plockat saker längs golven & ställt saker högt eller bak skåpdörrar. Han är en riktig rövare alltså & hittar på non stop bus här hemma. Hans lekasket ligger kodtant strödda runt golven, kläder som ligger på en stol dras ganska fort ner & ut över golven, skorna i hallen hamnar ofta under soffbordet & våra dörrstopp kilar måste bytas ut i dörrstopp på dörrhandtagen asap för dom är attans goda att stjäla & tugga på, haha

I söndags var vi på handbollsmatch & utanför hallen var det en gräs fotbollsbana där vi kunde släpa Stig. Vi har ju inte släppt han lös utanför trädgården för att det är en del större hundar som promenerar förbi utanför oss, inte har vi varit säkra på hur han lyssnar på oss heller. Men på den där fotbollsbanan var det helt perfekt att släppa han så han fick springa av sig allt spring i benen & vi kunde träna på att ropa in han & som den pudel & trogen ägarna som han är, så var det ju inga problem att ropa in han såklart. Nästa steg är att se om jag kan få samla lite snälla hundar & ägare till en hund date, har himla lust att socialisera han med andra hundar & kunna träna att vara lös & inte sticka fram till andra fyrbenta. Men det ligger längre fram i tid….

I helgen har maken & jag gått ut på tomten flera gånger om dagen & han har fått vara inne med Joy, det är inga som helst problem. Igår när husse & lillmatte var borta under dagen startade jag med att han fick vara inne när jag gick till brevlådan, soptunnan & ibland att jag bara ute & surfade lite, det går helt fint det också. Så idag fortsätter vi träna på att kunna vara ensam inne. Idag skall jag öka på till 10 min tänkte jag.

Igår var första dagen som han tydligt väntade hem husse & lillmatte på eftermiddagen. Vid 15.30 började han traska fram till ytterdörren & först trodde jag han ville ut så jag gick ut med han flera gånger, men till slut satt han sig i hallen & såg på dörren, han gick till köket & liksom försökte se ut genom köksfönstret (det är ju omöjligt liksom, men tro kan flytta fjäll), så när dom äntligen kom var han helt galen av lycka. -Jösses vilket liv han förde!! han blev som förbytt 😛 Han hoppade, dansade, hämtade leksaker, pussade, klättrade på dom, ner på golvet & runt en vända i huset & så hela rundan igen, han var glad i flera timmar & bara hittade på bus. Det är så himla härligt att se. Efter det så testade han ut absolut alla gränser som finns. Joy skulle gå ut lite med han här utanför & kom gråtandes in med en hund som det bara lyste bus om, haha Då hade han bara sprungit som en tok, bitit i kopplet & snurrat runt sig själv & stackars Joy är ju så rädd att han skall skada sig på kopplet när han trasslar in sig & så vet hon att man inte får göra så halsbandet drar i nacken & det kan ju faktiskt kännas som en omöjlig uppgift med en hund som har gått helt bananas…. Så jag gick ut med dom för att vägleda henne. Att bara ställa sig helt stilla när han sätter igång & göra sig så tråkig hon bara kan utan att säga något, men ni vet -då började han hoppa på & snurra runt henne som en tok, haha Att jag sa nej var totalt som luft för ögonblicket, så jag fick ta över & varva ner han lite & så fick Joy testa på nytt, det gick liiite bättre då. Han var helt enkelt så överlycklig över att dom var hemma att det gick lite runt i huvudet på han, för i helgen gick Joy & jag en längre kvällspromenad & då gick han super fint med henne hela tiden.

Dom är alltså riktigt god vänner Joy & Stig! Det första han gör om morgonen är att springa in på hennes rum & försöka få liv i henne & när hon går upp så är han så himla glad. Detta är så himla fint för Joy, för just på den fronten var Felix ganska tråkig för henne, så hon har ju sagt att hon hoppas Stig blir ”mera glad i henne” & det är han verkligen.

Det är så härligt med hundliv i huset igen alltså♥ Fin tisdag vidare

2 Comments

  1. Julie lægreid
  2. Evy Lorentzen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)