LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

torsdag

30

mars 2017

0

COMMENTS

Det är så oerhört viktigt!!

Written by , Posted in Ord med mening

Igår sende Norska tv2 dokumentären om Thea Steen´s sista år i livet där man fick följa henne genom både hopp & förtvivlan, in i det sista, men inte minst fick vi återse den där Thea som hela tiden delade av upplevelsen av sjukdomen i hopp om att flera unga skulle bli upplysta & ta livmoderhalscancer på allvar, att flera helt enkelt skulle ta den där telefonen till gynekologen & beställa tid till ett cellprov. Jag följde henne via sociala medier, jag tog telefonen & fick undan det där cellprovet & många andra med mig. Faktiskt så var det 34.TUSEN flera som tog cellprov med Thea´s kampanj & många fick påvisat allvarliga cellförändringar som förhoppningsvis gick att bota.

Thea dog inte för att hon slarvat med att ta cellprov, Thea dog för att cellprovs diagnostiken inte är bra nog. Hon hade tagit två cellprov som inte visade några cellförändringar, hade dom givit utslag så hade hon fått behandling 1,5 år tidigare & kaiks egon hade varit i livet idag. Tidig behandling är ju alltid viktigt oavsett vad det är nästan. Men Thea fick symptom på att det inte stod rätt till & de symptomen är minst lika viktiga för oss kvinnor att veta om, så länge cellproven inte är helt säkra.

Thea var bara 1 år äldre än min egen son, så livmoderhalscancer som all annan cancer har ingen ålder.

Jag hoppas #SJEKKDEG kampanjen kommer ha evigt liv för det är lika viktigt som rosa månad i Oktober & alla andra viktiga upplysande & livsuppehållande kampanjer. Jag hoppas HPV vaccinet kommer göra att vi inte skal behöva tänka livmodershalscancer i framtiden & fram till dess så MÅSTE cellproven bli säkrare, så att de som verkligen går & tar provet kan sänka sina skuldror med ett svar om att allt var fint, då skall det vara fint också.

Var det länge sedan du tog ett cellprov så ring & beställ en tid nu!!

Kramar & fin torsdag så länge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)