LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

Fotoutrustning

7D Hus

Detta är min nya best friend en Canon EOS 7D  som skjuter snabbt som en kanon kula med sina 8 bilder/sek. Man missar inte ett ögonblick, vilket är viktigt för mig i mitt fotande!! Som regel sitter mitt Canon EF 50mm F/1,4 på huset, men jag drömmer om en Canon 24mm f/1,4L glugg.

-Jag började mitt fotande med en Nikon d40 för att så gå över till en Canon EOS 550D, något jag aldrig ångrar! Med 550:n växte mitt intresse till jag kände jag var klar för ännu mera möjligheter i Semi Pro segmentet då blev det en Canon EOS 60D före min 7D.  Jag är helt övertygad om att steget till en Canon EOS 5D mkII inte är långt. Måste bara ”spara på mig” några bra objektiv som passar även till den 😉

Just LOVE Canon!! Inget över & inget vi sidan av.

Canon-eos_7d_batterigrepp_vertikalgrep

Till min EOS 7D har jag även ett batterigrepp eller vertikalgrepp. Numera oroar jag mig aldrig för att jag plötsligt inte är tom för batteri & stående bilder tas mycket enklare med utlösaren på batterigreppet. Det lagar extra tyngd men jag har insett att; Tyngd = mindre skaknings oskärpa.

Vill jag kunna stoppa kameran i vanlig väska tar jag bara av greppet & använder ett batteri.

Mitt gamla ostadiga Hamax stativ är utbytt med ett Manfrotto MK394-PQ stativ & det kan jag bara säga utgjorde skillnad på heaven and hell. För det första står detta på stadiga gummi pluttar på golvet, den är solid bygget & har det jag sätter mest pris på är rörlig kulled som gör att jag kan vinkla kameran alla vägar. Delen du fäster i kameran har även en säkerhets spärr som är ovärderlig, tänk om kameran skulle falla i golvet!! Hemska tanke… Jag gillar att det inte är skruvmuttrar på benen utan ”snabb lås”

Detta får man för runt 1000 lappen & är perfekt för den som inte reser jorden runt eller skall fjäll vandra med stativet på ryggen, då måste man definitivt upp några tusenlappar i pris för ett riktigt lättvikt stativ.

New in är även mitt Canon EFS 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM

När jag fick mitt 50mm f/1,4 sommaren -11 var det helt kört att använda 18-55mm kit objektivet. Skillnaden på dom är som att äta på mc donalds kontra en 5-★ restaurang. Man blir blir mätt på båda ställen, men på 5 stjärnors krogen får man en upplevelse. Även fast jag hade mitt kära 50mm objektiv saknade jag ett allround objektiv som gav mig en upplevelse. Finaly fick jag testat detta & var SÅLD, nu är det mitt. Det tar syl skarpa bilder med kanon färg återgivning. Tyvärr får man väl säga, kan jag inte ta med mig detta den dag jag går upp på en full frame kamera, men den tiden den sorg…..

Canon EF 50mm f/1,4 USM objektiv. -Detta kunde jag aldrig klarat mig utan nu när jag haft det en stund. Detta objektiv skryts upp i skyarna överallt & jag följer med hyllnings vågen. Detta är det optimala objektiv i speciellt dåligt ljus med sin låga bländare, men fotar du i gott ljus med detta kan du anta oanade höjder i snygga foton. Jag ÄLSKAR detta & gläder mig som en tok att en dag få 100% utbyte av det på en fullformats kamera.

Canon EF 85mm f/1,8 -Läcker Läcker smäcker objektivet som jag var så heldig att få köpa begagnat. Detta är en dröm utomhus för den som gillar fast optik bäst. Ja det är en dröm inomhus också, men då skall du vara ute efter porträtt, stämningsbilder eller ha stora rum 😉 Detta är inte objektivet jag har på ofta eftersom det är ganska ”trångt” att använda inne i en lägenhet, så just därför tyckte jag det var helt ok att köpa det begagnat, för jag ville verkligen ha det till utomhus fotografering där man kan röra sig in & ut från motivet. (För er som är inne på den här sidan & inte kan begreppen, så kan man alltså inte zooma med ett fast objektiv, utan där måste man själv röra sig. Motions motiv kan man ju kalla det 😉 )

big-lensbaby-composer

Bild: Japanphoto

Detta är Composer en suveränt rolig sak från Lensbaby. Detta är kreativa objektiv där man absolut INTE får förvänta sig syl skärpa helt ut i kanterna eller perfekt färg återgivning, med dessa komponerar man kreativt kaos i bilderna genom att böja objektivet upp ner & sidlängs. Detta är linserna fotograferna först fnyser åt & sedan blir galet kära i just för att dom verkligen utmanar digitala fotot perfektion. Till denna har du ett flertal bländar ringar. Men jag föreslår att du kollar in Lensbaby för videor så kommer du garanterat känna att WOW detta måste jag testa 😉

Fotosidan har testat en Composer 

1

Bild: JapanPhoto

Sista tillskottet i objektiv samlingen en otroligt rolig sak som är från Lensbaby & heter Scout Fisheye 12mm, detta är den enda Lensbabyn som inte är böjbar & själva scout fungerar egentligen som en hållare med fokus ring åt swap linserna. Jag har länge önskat en riktig widvinkel men dom kostar massa & jag ser att jag kanske inte hade använt den mest & då är detta en billig & ROLIG lösning

PowerShot-G15_Default_tcm85-962518Bild: Canon.no

On the go fotar jag med en Canon Powershot G15 en stor kamera i liten förpackning. Den är perfekt till miljöfotografering där man vill ha med hela miljöer, där alla detaljer kommer tydligt fram, samt ute på tur där man vill slippa objektiv byten & massa inställningar.

Enjoy this blog? Please spread the word :)