LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

26

oktober 2015

0

COMMENTS

Skönt mätt & belåten

Written by , Posted in Inspiration

IMG_3798

God kväll alla fina ♥

Idag har jag lagat något jag inte lagat förut & det blir inte sista gång heller. Mmmmm vad gott det var med kesoplättar. Jag har ju sett hur LCHF rörelsen visar upp sina kesoplättar men jag har liksom bara inte anammat det helt. Idag skulle vi ha ärtsoppa med fläsk, då har jag ju så klart en hang up från barnrommen att man skall ha pannkaka efteråt. Ärtsoppa & pannkaka fick man på skolan ibland, så var det ju torsdagsmiddag ganska ofta.

Egentligen planerade jag inte att laga kesoplättar idag, utan jag köpte keso (cottage cheese) här om dagen för att jag älskar et tillsammans med avocado. Men det var nog meningen på ett vis för plötsligt var jag bara igång med att laga det. Eftersom jag inte varken låneråt att laga detta & då heller inte sett om jag hade allt hemma, så hade jag alltså inte fiberhusk, jag har faktiskt aldrig använt det tidigare heller. Så jag bytte ut det med dinkelmjöl.

Jag lagade ihop röran & prov stekte en plätt som blev jätte lös & höll inte alls ihop bra, så jag slängde i lite extra mjöl & då mina vänner blev det plätt alltså. Färska bär hade jag heller inte, men frysta hallon som jag fort tog fram & lätt tinade så dom fortsatt var iskalla men inte frusna & så rörde jag i socker, ungefär som man gör med rörda lingon. Så vispade jag lite grädde.

Mums filibaba alltså vad gott det var!! Detta skall jag lätt laga till Joys matlåda lite nu & då, för hon åt 3 stycken i tillägg till ärtsoppa, maken & jag blev mätta av två…. då åt vi klart mera ärtsoppa än henne.

Jag körde detta receptet här bara för att jag inte hade fiberhusk annars hade jag ju så klart lagat Åse 56 kilo´s recept eftersom jag har hennes LCHF bok. Så nästa gång jag är över i Strömstad skall jag köpa fiberhusa & testa med det, då kan jag bjuda min granne på dessa också eftersom hon inte tål gluten 😀

Jag är väl så klart den sista i världen som lagat dessa plättar, men skulle du som läser mot förmodan inte ha gjort det -testa! Barnen kommer garanterat älska dom.

Kramar i massvis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)