LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

30

december 2013

1

COMMENTS

Ostkaka ala Sessan

Written by , Posted in Inspiration

ostkaka_kransekaka_puffadchoklad

 

 Till julafton, lite lätt men mäktigt. Min ostkaka, obligatorisk kransekaka & lite rischoklad.

sessans_ostkaka

Jag var allt lite rostig med min ostkaka, det receptet som jag lagat i tiotal varje år förr har fått vila i några packlådor ett par år. Men så skulle jag hitta på något totalt allergi vänligt till julafton som mellanbror skulle kunna sätta tänderna i & eftersom min ostkaka är hans favorit så slog jag till med en sådan.

Kakbotten blev lite skev & den vita ost, grädde & allt vad det är i massan blev svartprickig eftersom jag valde att ha riktig vanilj i. Ett skönhetsfel av mindre betydelse om man vet vad dom svarta prickarna är!!

 Detta är en mäktig bomb till kaka & god så man dräglar efter den när den är slut. Om du hör någon eller är den som säger; -usch ostkaka tycker jag inte om. Då skall du testa denna, för jag har ännu inte mött någon som inte gillar den här. Den smakar inte ost i den betydning & den finns inte grynig (om du någon gång skulle råkat ut för en sådan ostkaka)

Ingredienser_Ostkaka

 

 

 

 Detta behöver du !!ostkaka

Jag vet faktiskt inte om det finns Citrongele i Svenska matbutiker ännu, men det vore konstigt om inte det fanns. Kanske någon kreativ bak själ kan komma upp med ett bra allternativ till läsarna i Sverige? Man kan ju självklart laga en citron gele själv med gelatin, men så kreativ har inte jag varit eftersom det finns färdig blandning i matbutiken i Norge.

BON APETIT

//Sessan

 

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)