LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

torsdag

21

maj 2015

2

COMMENTS

Mmmmmm MATCHA Tea

Written by , Posted in Inspiration

IMG_7407

 

Då har jag druckit Matcha te faktiskt & gott som tusan var det kan jag lova & är det gott gör det ju absolut ingenting att detta är det sundaste du kan dricka i te väg, ja kanske faktiskt det sundaste vi hittar i naturen!?? Nåväl i Japan da.

Japansk Matcha har så klart inte gått mig hus förbi. Med de hälsomässiga vinsterna detta te har så är det ju bara att hälla i sig. Jag älskar ju te, men dricker det mest om vintern. Detta te är nog mera ett jag kommer dricka som en hälsa cocktail året runt. Matcha är det te man använder i  de japanska zen-buddistiska teceremonierna. När man drar vanliga te blad & så kastar dom, så är är matcha malda te blad som man dricker. Det går inte att bara mala vanliga gröna te blad & tro att man får Matcha te, här är det skillnad på hur dom odlas också. Matchan odlas fex i skuggan & så plockas endast de finaste bladen, vilket gör att det räknas till världens finaste te.

Den antioxidanta effekten i detta te är helt makalös, man säger att den är nästan 500 gånger mer än ett äpple!! Som alla vet är antioxidanter väldigt viktiga & hälsofrämjande för våra kroppar så här är det bara att dricka Matcha.

Jag tänker inte skriva någon större avhandling utan hänvisar till Covin som redan skrivit den & är förhandlare på internet för Matcha, allsköns teer & framför allt kaffe.

IMG_7392

 

 När man rör ut Matcha pulvret skall man ha en speciell visp men eftersom jag snålade till det lite med den, så måtte jag läsa mig till hur jag bäst skulle laga en klumpfri matcha & då läste jag att man kunde sikta pulvret över tevattnet & röra, därav tesilen 😉 Man silar alltså inte detta teet utan man dricker pulvret.

Jag skall helt klart beställa en Matcha visp för att få upp det där riktigt krämiga skummet!!

IMG_7430

Smaken är som te tycker jag, en stark te & god, lite krämigare & rundare kanske.

Jag skall absolut testa några smothie recept med matcha i en dag. Man kan visst laga massa annat än te med detta underverk till pulver.

Har du testat Matcha?

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)