LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

onsdag

16

september 2015

2

COMMENTS

Man tager vad man haver

Written by , Posted in Inspiration

IMG_2912

 Regn regn & åter regn, då orkar man inte stressa till butiken, även om sista mjölkkartongen är halvfull & kylskåpet känns ganska o`spännande ut. Frysen var iof ganska full, men bara med det vanliga. Idag var jag sugen på något gott & något nytt, helst väldigt enkelt 😉

Så jag grävde fram ur skåpen till en tomatsoppa. Joy pratar ofta om tomatsoppa. Det har hon ätit hos andra & på fex dagis, jag är dålig på tomatsoppa & då speciellt tomatsoppa i påse med makaroner. Vi lagade det när jag jobbade i barnehage & jag blev aldrig frälst om man så säger. Så då tänkte jag idag att hon skulle få tomatsoppa, fast hemlagad.

Så jag slängde ihop typ det jag tänker kan vara smakfullt i en tomatsoppa. Såklart lök, charlotlök, vanlig lök & vitlök för att jag älskar lök som krydda. Färsk basilika hade jag tyvärr inte, så det blev torkad. En grönsak buljongtärning, för fonden jag har lagat & har i frysen var på märgben & jag tänker det kanske hade förstört ”vegetera smaken”. Så fick det puttra & till slut körde jag ihop det i Kitchen Aid blendern.

IMG_2932

Joy har pratat varmt om makaroner i tomatsoppan så makaroner blev det, men jag måtte ha kokt ägg också.

Till detta serverade jag varmt pain riche & det var så gott & otroligt mäktigt. Jag har varit proppmätt hela kvällen. Dock kan jag säga att nästa gång rundar jag av soppan med lite grädde. Den kunde absolut varit lite mera grädd rund i smaken, även om jag älskar den där riktiga tomat smaken. Men med grädde hade den varit mera barnvänlig så att säga. Joysan åt & tyckte det var ok gott, även om jag gissar hon tycker Toros påse tomatsoppa med makaroner är bäst, haha

Nu är det så absolut sängtid här. Jag har sett inspelade program, -På liv og død, samt Jordmødrene riktig Sessan bonansa tv kväll med andra ord.

KRAM

2 Comments

  1. Lena
    • ☮ Sessan ☮

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)