LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

tisdag

26

maj 2015

14

COMMENTS

Barnsligt skoj för vuxna, -ett semestertips!

Written by , Posted in Inspiration

IMG_7716

Nu kliar det i mina fingrar mina vänner för dessa två väntar på lata analoga semester dagar, kan hända regniga sådana.

Jag är hel förtjust kan jag lova er. Jag som alltid ritat blomrankor som aldrig tar slut utan kan fyllas på mer & mer, med blommor, blad, hjärtan, stjärnor, ögon, peace märken and you name it. Jag ritade det på hela min dörr på mitt ungdomsrum & jo, jag fick lov att göra det för dörren skulle senare bytas ut.

När Joy upptäckte för en tid tillbaka att jag ritade sådana rankor & ögon & allt det där tonårs-aktiga så höll hon på att trilla av stolen. -Men mamma vad du kan tegne!! Åhhhh du må lire meg….. Så började det med att Joy i en ålder av 9 år började rita gråtande ögon, haha

Men iaf….. Jag har ju inte missat den där nya analoga trenden som sveper över våra breddgrader. Att vuxna sitter & färglägger i målarböcker som alla småflickor bara drunknar i för att dom är så oändligt vackra & detaljrika. Dessa Johanna Basford färgläggnings böcker har blivit så populära att dom är svåra att få tag i skall jag säga. Panduro är totalt utsålda i både Norge & Sverige på obestämd tid, men googlar man så hittar man, så klart.

IMG_7720

 Jag beställde hem mina Svenska utgåvor av Hemliga Trädgården & Förtrollade Skogen från Adlibris faktiskt, där fick jag de svenska utgåvorna för 82 kr. Den engelska utgåvan som heter Secret Garden & Enchanted Forest är utsålda näst intill överallt. Vill man ha den Norska utgåvan Den Hemmelige Hagen eller Den Magiske Skogen så finns dom där för 130kr

Man får tag i dessa på andra ställen också men jag beställde från Adlibris som jag så oftast gör med böcker som är knepiga att få tag i eller som jag framför allt vill ha på Svenska (inte att språket spelade roll med dessa), så då tipsar jag om dom.

Jag är osäker på hur priserna slår ut för er i Sverige som går in på mina länkar här. Norge är ju utanför EU & den enda fördelen vi kanske har av det är att vi kan beställa riktigt billiga böcker från utlandet, alltså no tull & moms.

IMG_7722

 Det bara kliar i fingrarna nu att börja färglägga & jo jag har redan tjuvstartat på en sida. Söndagens blogg fri gick åt till bland annat det, dagens erkännande…. Jag var analog på söndagen, lite inne i min värld & totalt avslappnad. Ända tills jag kände att mina 12 nyanser färgpennor var väldigt begränsande…. Till allt detta piller behöver jag minst 36, helst 72 & jag är väldigt sugen på Faber Castell som jag alltid använt tidigare om jag inte kladdat med pastell kritor, det älskar jag nämligen.

 Undrar om jag inte skall dyka ner i källaren & kolla in min flyttlåda med målar & ritsaker, kanske jag rent av har mina Faber Castell färgpennor där….

IMG_7725

 Hur cool är inte denna dödskallen, love it!!

 Den är från ”förtrollade skogen” boken som har lite coolare tryck än ”hemliga trädgården” som är ganska genomgående söt.

 Till detta tryck måste man ju bara ha lite metallic pennor också 😉

IMG_7726

Så här var det. När vi hade vår säsongspremiär förrförra helgen så var det lite varierande väder. Joy ville gärna bara njuta av att sitta & kurra inne i Pärlan första dagarna. Så på fredagen när vi åkte med Kari till Nordby så stack vi in på Panduro för att köpa lite pyssel. Jag brukar göra så, köpa in en del olika pyssel som vi har liggande i våra husvagnar vi haft, till dagar med dåligt väder eller inga barn att leka med. Förra årets stora hit var Rainbow Loom armband, i år gissar jag att den där nya sandleran kommer ta av för fullt. Jag känner dock att den kanske ägnar sig mera hemma än i en trång husvagn kanske, då jag befarar en del söl….

Men i alla fall *gud vad jag babblar -Jag kom på att jag skulle se efter dessa färgläggnings böckerna som jag köpt till mig, eftersom jag tänkte att Joy säkert klarar det för hon är väldigt pillig. Nu hade dom inte de inne & säljaren sa direkt att dom nog ändå inte ägnade sig för Joy riktigt ännu om man skall uppmuntra till att göra sidorna färdigt. Däremot var denna boken över väldigt detaljrik med fina blommor & andra mönster, men inte så där pytte smått.

IMG_7727

Så denna färglägger Joysan i & även hon behöver mera nyanser, även om hon färglägger lite mera varierande & fantasi blommor. Säljaren på Panduro rekommendera oss en förpackning med tuschpennor som var fasligt styv i priset. Så kommer vi hem, Joy börjar färglägga & färgerna bara flyter ut & går igenom arken i boken så trycket baksidan blir förstört. Just det kanske jag förväntade mig att de på panduro skall kunna, när man just ber om råd till vilka pennor man bör använda. I tillägg ser jag att det är permanent marker, vilket är total överkurs vill jag säga.

Så detta skall Joy & jag pyssla med på lata semesterdagar.

Har ni testat färgläggnings-trenden?

14 Comments

 1. Titti
  • ☮ Sessan ☮
 2. mona
  • ☮ Sessan ☮
  • ☮ Sessan ☮
 3. Lise
  • ☮ Sessan ☮
   • Lise
  • ☮ Sessan ☮

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)