LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

5

september 2016

1

COMMENTS

Dinner tips -LaxBulgur

Written by , Posted in Inspiration

IMG_9474

Lördagens dinner på en måndag

Det är faktiskt bokstavligt talat också. Jag inte bara delar lördagsmiddagens recept idag, men jag åt faktiskt resterna från lördagsmiddagen idag efter power-mil, dusch & en kopp kaffe. Det var bara hur gott som helast även idag.

Vi gillar ju fisk i detta hus. Lax, rödspättafilè & torsk är väl oftast använda. Tyvärr snöar man ju väldigt ofta in på tillberedningen & fex till lax har jag en tendens att ha tagliatelle, cherry tomater, parmesan & lite vad vi har i kylskåpet till. Men ofta blir det tagliatelle till. Rödspättafilé panerar jag alltid & sprösteker & serverar med kokt potatis, citron & remoulad, klassiskt ja…. Torsken den varierar jag nog långt mera, mycket för att jag ofta tycker den behöver lite mera runt om liksom. En fiskgratäng av torsk är ju super gott fex.

Nåväl, eftersom jag snöar in på ett sätt att till bereda googlade jag lite inspiration & hittade detta recept & bara måtte testa. Jag har inte behövde verkligen ett recept med bulgur dessutom, för jag har knappt vetat vad man kan använda dessa korn till.

Mmmmmm VAD GOTT DET VAR!!!!

Hela familjen diggade middagen & åt med stor apetit. Joy kom med tidernas kommentar

-Mamma denna middagen är så god att den borde serveras på en sjömat restaurang!!

Det tycker jag verkligen var en kommentar att suga åt sig, speciellt som donnan är ganska vrång i maten om dagen…. Jag valde att laga en enkel gurk-röra till bara för att få den där runda smaken. Den lagar du snabbt som tusan. Jag använder osthyveln & hyvlar en gurka ner i ett durkslag, strösalar över salt & blandar runt, så får gurkan stå så i diskhon & vattna ut en 30 min. Sedan tar jag bara & lägger över det i en skål, pepprar & har på gräddfil/rømme & rör runt. Behövs mera sälta, har du på det, men smaka först för gurkan kan vara lite salt i sig själv efter att man urvattnat den.

Till nästa gång kommer jag nog göra om bulgur sallad receptet en aning, då går myntan bort. Varken jag eller maken tyckte den passade in riktigt. Mynta det har man liksom i drinkar, hahaha

Bon Apetit

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)