LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

torsdag

1

oktober 2015

8

COMMENTS

Välkommen Oktober

Written by , Posted in Skönhet

IMG_3079

 

 Glad förmiddag första dagen i oktober. Hoppas ni har en fin torsdag?

 Ett nytt Nailsinc lack fick flytta in för någon vecka sedan, eller det var till Kulturnatten. Mitt favorit lack det lite mörkare Grosvenor Cresent som jag visat här hade torkat så jag skulle ut & ha desamma igen, men jag kom hem med två -Det gamla & detta super delikata som heter Kensington High Street. Det är mycket djupare i färgen än på bild & en riktigt läcker höst lack. Vita butikerna hade 30% på all makeup så då passade jag på.

 Är du som jag att du har svårt att ta dig tiden att få lacket torrt utan att fickla på saker?

 Det hjälper inte att lacken blir mer & mer snabb torkande för denna frun, jag kommer alltid på något som jag bara skall göra & så har jag ett skrap i lacken. För använde jag en så grym quick dryer från Mavala, en spray flaska. Den hittar jag inte mer & har testat åtskilliga andra varianter…. Köpte den från Essie & blev kanon nöjd!! Fördelen med den är att det är pipett som du droppar en-två droppar på nageln mot pensel som man fort kan misslyckas med om man är för ivrig & den var verkligen quick dryer alltså. Tipp topp tommel opp för den.

IMG_3246

Igår la någon ut perlestrikk på Instagram & plötsligt kom inspirationen att ta fram min Michael Kors´ish sjal jag började på förra hösten…. Det går inte snabbt för denna frun men nu så har jag sagt att denna skall bli färdig.

Så jag stickade nästan upp ett helt nystan igår efter att ha vart enormt frustrerad över att jag inte kom ihåg hur jag lagade den snygga kanten på var sida. Jag tror jag repade upp säkert 15 cm i omgångar. Men så kom den ”The Flow” & jag stickade som en tok, en rät, en avig, en rät, en avig, efter ett par timmar kunde jag glutta lite på tvn medan jag stickade & jag tänkte -detta är ju ingen sak, nästa blir en Skappel cardigan. Jag tror jag skulle avslutat där jag började glutta på tvn, då värkte händerna & jag ser nu i etterkant att 5-6 varv måste upp där jag glömt mig i ”en rät, en avig” ni ser det på bilden…..

Ni ser, även om detta är det första jag stickar sedan typ syslöjden i skolan, så är jag petnoga, därför tar den tid. Den får inte bli ojämn i sticken & ett litet fel bländar mig totalt. Jag vet inte helt hur det blir med användandet av denna sjal i framtiden, för jag upptäckte två maskor fel typ en halvmeter ner i sjalen & ett litet fel i ena kanten & jag orkar inte repa upp en halvmeter nu alltså!! Eller borde jag?

Nåväl det är 1.a oktober, jag har kommit vidare med min sjal. Det är två nystan kvar efter det jag håller på med nu & jag undrar -hur lång kommer sjalen bli? Hur lång bör den vara? Känns som den blir enorm med två nystan till, kanske 1 till räcker!!?

Kramar & fin dag vidare till dig

8 Comments

 1. chatarina
  • ☮ Sessan ☮
 2. Camilla
  • ☮ Sessan ☮
   • Camilla
    • ☮ Sessan ☮
 3. Annikki
  • ☮ Sessan ☮

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)