LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

torsdag

5

september 2013

7

COMMENTS

På begäran; -Mina Obagi produkter

Written by , Posted in Skönhet

all_my_obagi

 God Morgon Torsdag

 Idag skall jag inte gnälla om kropps formen…. men ni fattar  xp

 Jag får många frågor om mina hud produkter & tänkte samla ihop informationen i ett eget inlägg, det är enklast så för då är det bara att maila över eller länka inlägget 😉 Jag har använt Obagi i snart ett år & har väl inte haft så bra hud på sista 10-15 år. När jag passerade 30 år förvandlades min hud från en enkel & ganska ”plettfri” hud till problemhud & speciellt i olika faser. Jag har blandhud som med åren är ganska sensitiv för produkter, stress & hormoner i kroppen, så när du läser detta inlägg är det viktigt att tänka på att du kanske inte kan kopiera mina produkter rakt av. Obagi har produkter tillpassade olika hud typer, så det är viktigt att konsultera en medicinsk sykepleier (sjuksköterska) eller annan utbildad personal som säljer Obagi. Jag går ju hos Lifestyleblogs Erle som arbetar på Teres Colosseum Majorstuen. Vid första konsultation såg hon direkt mina problem & hittade riktig behandling. Under tiden jag gått till henne, har vi även sett andra möjliga behandlingar som kan hjälpa huden i balans, men i grund & botten har jag mina basic produkter som jag visar i detta inlägg, dom viker jag inte ifrån.

 Lite om min hud: Min hud sliter värst höst vinter & tidig vår, då känns den oftast två nummer för liten, har lätt för att bli högröd av irritation & jag får djupa onda kviser/finnar på hakan som ger fula blågrå ärr. På utan känns huden bra fuktad, men på djupet känns den torr & för liten. När jag sminkar mig känns den lätt som en för hårt tvättad ulltröja som krympt & det killar & sticks i huden. Inte behagligt alls. Sommartid är det den raka motsatsen, då sköter huden sig så bra själv att jag glömmer att förnya mina produkter som tar slut. Dock kommer påminnelsen om vad min hud behöver ganska pang på & då är jag desperat efter att rensa & behandla huden. I år sa det pang här i augusti & plötsligt poffade det upp fula onda  kviser på hakan & sakta kom ulltröjan också, efter en sommar där jag kan använda så lätta produkter att jag tänker det nästan är onödigt. Note to my self: Vad än du gör, slarva inte om sommaren!!

Obagi_everyday

 Detta är mina ”varje dag produkter” Jag är super noga med att rensa huden, det är A & O för en sund hud, man kan inte bygga hus på en dålig grundmur & det gäller alltid.

Step 1: Skaffar du inte ett bra rens system, så kan du strunta i behandlande krämer. När det gäller ansikte tvätt är jag typen som inte fixar rensmjölk, det måste skumma. Obagi´s Foaming Gel är ren kärlek för mig, den skummar lagom, luktar svagt jätte gott & jag känner mig verkligen REN efter tvätt & den är super dryg, en ärta i handen är nog för ansiktet & två ärtor för ansikte hals & bröstkorg.

Step 2: Toner har jag alltid slarvat med, vet inte varför men det har ofta känts väldigt onödigt & antingen har det känts som vanligt vatten med lukt, eller så har det lämnat en kladdig film på huden, eller så har den torkat ut & svidit. Så när Erle sa att -Du MÅ bruke den Sessan, den är super viktig! så tänkte jag att vi får väl se hur många dagar jag följer upp tvätten med den….. 😉 Men se, den har jag blivit totalt beroende av. Den är bara sval skön & jag ser ju att den har en funktion. Så Obagi Toner är numera en everyday grej  😀

Step 3: Obagi har ett C vitamin serum som jag blivit så kär i, faktum är att i sommar har jag bara använt den efter rens & solkräm över (eftersom min dagkräm var slut) & det är nog helt klart den som boostat min hud mellan slarvet (vet inte helt om Erle rekomenderar detta 😉 ). Höst vinter & tidig vår behöver jag 10% som är lite mera oljig & inte fullt så koncentrerad med C vitamin, men från tidig vår & i sommar har 20% gjort susen. Inte bara förebygger serumet fina linjer, solskador & ojämn pigmentering, den ger ganska omedelbar lyster & sund glöd i huden. Några få droppar i ansiktet är nog & gör stor skillnad.

Step 4: Min Obagi Elastiderm ögonkräm har också blivit en fast kamrat i badrumsskåpet, jag tror det är den första ögonkräm jag köpt i ett hav av ögon krämer för tusentals kronor som verkligen ger synligt resultat. Det utjämnar faktiskt mina kråkfötter!!

Step 5: Sist men inte minst krämen som gör underverk med min hud, Obagi ZO* Skin Health Overnight Recovery Creme. Jepp ni läser rätt, jag använder nattkräm dygnet runt & det är just därför det är viktigt att få hjälp att utreda huden av en som är utbildad. För mig hade det nämligen inte varit nog med dagkrämen dagtid höst, vår, vinter, så Erle ordinerade nattkrämen till mig. I sommar skulle jag absolut använt dag krämen, om jag hade kommit ifrån hus renovering & hantverkare….

-Detta är mina morgon & kvälls rutin produkter & jag använder dom i den följd jag listat dom. Viktigt att tänka på: Ta inte krämerna & gnid in de i handflatan före du smörjer in ansiktet, det är bortkastad kräm & EXTREM LYX. Ta den lilla klick du behöver & fördela den direkt i ansiktet.

ZO-Skin_health_Obagi_Exfoliating_Polish

 Detta är min ABSOLUTA FAVORIT som jag inte kan leva utan!!

 Av alla ansikts peelingar jag testat från budget till, parfymeri, till hudpleiesalong har ingen vart som den här. ZO* Skin Health Exfoliating Polish är så grymt skön & effektiv att jag aldrig byter ut den med en annan. Den är perfekt kornig krämig & kornen håller sig medan jag masserar huden med den & så bara smälter kornen & lämnar huden som en baby rumpa när man tvättat av med ljummet vatten.

 Ingen under – Ingen vid sidan av.

Obagi_zo_skinhealth_TE-PADS_Clenziderm

Här ser ni mina kris produkter. När kviserna/finnarna bubblar upp är detta mitt vapen & det fungerar på ett två tre. Obagi ZO* Skin Health Te-pads är en tonic aktig lösning som verkligen rensar problem områdena & så följer jag upp punktvis med Obagi Elastiderm Terapeutic Lotion. Tro mig när jag säger att detta är verkligen mördar vapen nummer 1 på kviser/finnar. Jag hoppar & dansar runt i några minuter när jag rensat med te-pads området & sätter på terapeutic lotion, men redan efter en morgon & kväll behandling på en riktigt djup värsting ser man att den krymper. Terapeutic Lotion är recept belagd & räknas som ett läkemedel.

Har du problem med kviser/finnar & nästan givit upp är detta värt ett försök. Jag har en i familj med tung ungdoms acne som gått på massa antibiotika kurer som är heavy för lever & njurar, hen har bland annat använt dessa produkter (i sådana tillfällen har dom ju även speciella dagkrämer osv) med jätte stor förbättring.

Jag hoppas jag fått med mig allt nu. Ni får fråga om det skulle vara något jag missat. Ofta får jag prisförfrågan; Priserna är individuella så det lönar sig att ta kontakt med din närmaste Teres Klinikk  (läsare bosatta i Norge) Svenska läsare hittar närmaste återförhandlare i Sverige här

Tidigare inlägg med samma tema.

7 Comments

  1. Cathrine
  2. Elin
    • ☆ Sessan ☆
  3. Farzaneh
    • ☮ Sessan ☮

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)