LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

torsdag

8

oktober 2015

1

COMMENTS

En påminnelse & tips på rutin

Written by , Posted in Skönhet

IMG_3070

Glad Torsdag!!

Dagens bild: -Glöm inte tvätta dina sminkborstar.

Du kan använda hur mycket pengar på rengöringsmedel & fina krämer som helst, men är dina sminkverktyg smutsiga så masserar du in bakterierna på nytt efter tvätt & smörj. Laga en god rutin på sminkborst-tvätt, fex varje söndag om du tycker det är svårt att få tid i veckan. Tvätta borstarna efter söndags sminket är lagt (om du inte vilar huden som jag ofta gör) med mild schampo fex. Så tar du en handduk & rullar den som på bild så dina borstar står med borsten nedåt. Jag brukar lägga handduken på golvet med värmekablar då torkar borstarna som regel över en natt.

Sminkar du dig varje dag hela veckan bör du ha en brush cleaner spray att spraya borstarna efter användning mellan vecko-tvätten. Jag tycker den på bild från Kicks är helt ok, den fräschar upp borsten på ett två tre. Den använder jag också när jag byter mellan färger & måste använda samma borste fex. Jag sprayar borsten & så har jag gärna en frotté tvättlapp som jag liksom borstar borsten försiktigt på, då åker sminkrester av & borsten torkar upp & är klar för en ny färg.

Jag har använt ID Bare Mineral borstarna med naturligt hår i många år, men har mer & mer gått över till konsthår. Stora fördelen med tekniskt hår tycker jag, är att det torkar snabbare efter tvätt, plus att min hud lätt kan retas av naturborst & det händer inte med konstborstarna. Dessutom är konstborstarna mycket billigare i inköp. Jag använder Real Techniques borstarna & tycker dom är riktigt riktigt bra & så hittar man ju dom typ överallt som H&M, Lindex and you name it.

Så dagens budskap mina vänner -tvätta dina smink redskap så mår huden mycket mycket bättre!!

Jag är ju världs sämst på att sminka mig dagligen, min hud vilar väldigt mycket så att säga, hahaha Så jag tvättar mina borstar typ varannan vecka, några gånger har jag då kanske använt borstarna typ 3-4 gånger, men dom står i en kruka på handfatet & samlar damm & fukt så jag tvättar dom iaf. Egentligen skulle jag haft en bra pensel etui, men så långt har jag inte kommit eller hittat något smart & bra.

-Du har kanske några smarta tips på hur du sköter dina borstar, dela gärna om du vill!!

Stora kramar till er

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)