LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

26

oktober 2015

0

COMMENTS

Så himla nöjd med insatsen

Written by , Posted in Herrskapligt anno 1910

IMG_9266

 Glad måndag kära du

 Jag kommer starta med vår söndag, det var ju tyst här inne & det har sina förklaringar. Vädret var bara helt fantastiskt igår, vi har lite så där varannan dag fint & varannan grått nu, men igår var det alltså findagen. Denna utsikten hade jag när jag kissade Felix på morgonen, ni förstår kanske att jag älskar att bo här!!

 I fredags blev vår uthus klart, dvs allt ruttet mot grundmuren på baksidan är borta, nya material är på plats & nu skall väl bygget stå i sådär en 100 år till. Oavsett så har vi for sure lagt nog pengar i det i vår leve tid, med mindre vi vinner i lotto & kan lägga in ström så vi får ordentligt ljus…… Det hade ju varit kanon.

 Det som står igen nu är att det skall målas & det får bli vårens projekt.

IMG_9268

 En liten glött in i boden bak. Tittar  man upp i taket kan man skymta det jag tycker är så fab med vår mini lada -vi har loft!! Över carporten till höger & stora boden till vänster, är det massa loft lagring. Där hade man kunnat lägga ett rå golv (det är nödvändigt för att våga gå där uppe) & så hade man haft plenty med ”luft lagring”.

 Inne i denna smala boden skall jag ha alla trädgårdssaker är tanken. Jord, krukor, vattenkannor & trädgårdsredskap. Det kommer säkert få plats med lite verktyg till maken också. Men före allt sådan dras in skall det upp lite hyllor & krokar på väggarna.

 Jag tror nog aldrig denna bod har blivit sopad, men igår gick maken igång med att sopa golvet & lite på väggar & så där. Det har varit spindelväv i mängder & lövhögar som börjat förmultna till jord där inne eftersom det stått utan dör hur länge som helst. Nu har vi försett det med en härlig ladugård aktiv dörr & nu är det så fint där inne. Jag vill inte säga att det är rent, haha men det är inte fullt så dammigt & skabbigt….

IMG_9270

 När jag rotat runt där inne hittar jag små skatter. En gammal skruv av något slag & ett jätte gammalt hänglås. Maken tycker så klart det är skrot & jag sparar dom som skatter. Jag skrev över att vi kund stänkt oss ström i uthuset, ja för det anlägger ni ser här är super gammalt & inte i funktion, men jag vill behålla alla brytarea som skatter så klart 😉

IMG_9271

Här hittade jag extra av våra svart vita original klinkers som ligger i våran första lilla hall & hallen ende i källaren. Dom sparas som skatter så klart… IMG_9273

 man kan kanske kalla detta för skatter också!? haha

IMG_9276

Ett rostigt gammalt beslag av något slag.

Vårt uthus byggdes på 30 talet om jag inte minns fel & då byggde man det av material från en lada som stått här i området. Så det sitter lite beslag på konstiga ställen & de tjocka bjälkarna kan vara utsågade på sina ställen där det passade sig när det var en lada. Jag tycker detta är hel coolt!!

IMG_9278

Eftersom vi har en stor bod också som bara varit full kaos tog vi tag i den också. Det behövdes sopas golv & väggar där inne också kan jag tala om. I ena hörnan växer det in rötter….. Hade det varit mot yttervägg hade jag fattat, men detta är faktiskt typ mitt i bygget, så vem vet -en dag växer det väl upp en björk genom uthuset haha.

Man man tryggt konstatera att byggtekniken var lite annorlunda förr…. här står den fina gamla panelen ner mot betonggolvet som långt ifrån är helt torrt, så det kan ju hända vi en dag skall reparera på. Dock är ju taket tätt nu så då skall det ju inte vara några pölar här inne som väggarna suger.

Detta var vår söndag. Jag målade den helt nya panelen utvändigt med grundfärg. Vi rensade upp ordentligt utanför uthuset efter sommarens bygg kaos, vi sopade rent båda bodarna & däremellan sprang jag lite in & ut & passade på en härlig köttgryta. Men före vi begav oss in för att äta middag, så fick alla trädgårdsmöbler flytta in i den stora boden. Det var VERKLIGEN härligt att få in dom där. Förra året måtte dom staplas & stuvas ihop som tetris i den smala mellanboden för att den stora var ett saligt kaos av skrot, maskiner som tillhör hela huset & cyklar. Trädgårdsmöblerna (våra vita fina i trä) blev skadade & jag sur som en ettika med tanke på att vi egentligen har alla förutsättningar att lagra dom utan skador. Så nu står dom torrt & tryggt genom vintern. Pulkor (akebrett) snowracer & sådant Joy kan tänkas vilja leka med om det blir snö står så hon får tag i det & det bästa av allt, -Min cykel står så den inte kommer få några skador av annat som skall dras ut & in. Halleluja vad skönt tt ha gjort detta!!

Men som sagt, efter denna heldag ute med riktigt hårt arbete var jag dö på kvällen. Jag somnade & sov flera timmar, vaknade & såg Farmen & Okkupert så la jag mig & somnade som en slagen hjälte igen. Idag är det lättare att säga vart det inte gör ont i min kropp….. Idag blir det jag, smärtis & slow tempo.

Så detta var vår söndag & jag är riktigt riktigt nöjd med insatsen. Nu skall vi bara hyra en släpvagn & köra massa skit på soptippen, sen går vi igång med att tömma källaren. ADHD vet du….. kommer jag bara igång så går liksom motorn inte att stänga av, hur mycket än kroppen säger ifrån.

Önskar er alla finaste dagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)