LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

fredag

24

juni 2016

0

COMMENTS

Nyrenoverad værhane & midsommarförberedelser

Written by , Posted in Dagbok, Herrskapligt anno 1910

IMG_8313

 GLAD MIDSOMMAR…

…till alla mina svenska vänner & vel overstått sankthans till mina norska vänner

 Joy hade sin allra första sankthansaften med De Lillos kosert, besök på Hennie Onstad kunstsenter & bål igår. Hon var överlycklig & hade så massa att berätta när hon ringde & sa godnatt igår kväll. Massa filmer från de Lillos konserten skickade hon mig också & konstaterade att den musiken nog var lite mera ”mamma & pappa musik” haha

 Idag har husets værhane på 1,7 meter kommit upp efter en lång tid med restaurering på Iversen mekaniske här i Halden. Ett vackert smycke som restaurerats för att tåla typ 128 nya år på den ena takspiren. På den andra takspiren sitter en lite mindre vacker modell från urminnes tider. Men just denna som kom upp idag är ju beviset på husets ålder. Till jubel & applåder av oss i huset kom den upp & husets äldsta kvinna på 70´ish år klättrade sannerligen upp på stegen & döpte den i lite brännvin, haha Så hälsa på Petronelle efter kvinnan som lät laga spiret, værhanen eller vad det nu heter, en gång i tiden.

IMG_8344

 Här firar vi ingen midsommarafton idag, utan det tar vi i morgon på midsommardagen. Här i Norge jobbar ju alla vanlig dag idag. Men jag har förberett så nu doftar det Västerbottenpaj……..

 IMG_8346

……& Janssons frestelse i hela huset.

På Fredrikstenfestning har Tons of Rock dragit igång med fredagskonserterna nu & ikväll är den stora artisten Alice Cooper. När han kickar igång skall jag sitta ute på terassen & nippa till Rose vin & sjunga med för full hals. Igår var det den största av dem alla som stod på scenen, Ozzy Osbourne & Black Sabbath!! Men det regnade så mycket att vi inte kunde sitta ute & ljudet bar inte lika bra i regnet. Så vi hoppas på bra väder idag & att vinden kommer från svea rike, för då bär det rena ljudet rakt till oss på vår terass. I Morgon spelar Europe nästan lite för mig som firar midsommar partaj, -Joey & bandet är hjärtligt välkomna på en öl efter spelningen alltså!! Hur kult hade inte det varit, haha -Jag har ju partajat med John Norum & syrran några gånger på en klubb i Stockholm på slutet av 80 talet, så why not ett återseende i Halden.

Men Halden denna helg mina vänner, bjudet inte bara på midsommarfest i casa Sessan & Co & Tons of Rock, nejdå -här klämmer vi lika så gott till med Mat & Havn Festival också. Så vi blir inte rastlösa här denna helg. Hamnen nere i centrum är redan fylld till bredden av båtar som ankrat upp & det är ett så skönt gung gung liv i vår lilla skärgårdsstad att man faktiskt inte kan annat än må riktigt bra!!

Önskar er bästa midsommarafton & fredagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)