LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

fredag

30

september 2016

0

COMMENTS

Budget ljus i höstmörkret

Written by , Posted in Matrum/vardagsrum

img_9545

GLAD FREDAG

Höstmörkret kommer närmare & närmare, dagarna med dagsljus blir kortare & kortare. Behovet för ljus i massvis infinner sig plötsligt. Många små mysiga ljuskällor är min melodi för jag är ingen fan av starka taklampor alls, samtidigt som jag absolut inte vill gå i en mörk grotta hemma.

Lampor har aldrig varit vår styrka i inredningen & så är just belysning egentligen det som verkligen kan lyfta ett hem. Jag kunde gärna haft hem en sinnasnekker/argasnickaren för att hjälpa oss med snygg ljussättning, på den nivån är det. Jag ville gärna haft några snygga taklampor över matbordet & i vardagsrummet, men det är ju hopplöst att binda upp sig till en lampa i taket när man lider av ommöblerings syndrom, haha Så egentligen skulle vi haft down lights i taket, vilket känns som ett vansinnigt stort projekt för en som inte kan sådant.

Men punkt belysning det kan jag, nästan. I alla fall tycker jag det är mysigt & så är det inte sådär jätte farligt eftersom man inte kan göra det jätte stora felen. Så jag gick lös på lite betong fötter på Clas Ohlson som jag köpte stora glödlampor till.

img_9550

 Två stycken till sovrummet bara för att få in lite mjukt ljus där.

img_9552

Så fick äntligen de där lampfötterna som stått en evighet med bara en helt vanlig glödlampa, lite större kulor. Egentligen har jag gått & spanat på de där lite kantiga varianterna ni vet, men när dom kom på såg det helt galet ut & de klara släpet igenom så massa ljus från LED lampan att man bländades. Så jag bytte till dessa sotade i stället. Detta får funka till vi hittar it lamporna till de stora fönstren. Lampfoten måste nämligen vara ganska hög i de stora matsals fönstren, men lampskärmen kan inte vara fullt så vid…… Så ni förstår -det kan ta sin lilla tid att hitta det jag vill ha. Helst vill jag ha en maffig betong lampfot av något slag, i alla fall något rustikt! Om jag inte skulle brutit totalt & gått över till någon klassisk blå vit keramik lampfot.

Är det fler än jag som tycker lampor egentligen är hutlöst dyrt? herre min, man tröttnar ju på lampor också liksom…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)