LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

fredag

9

oktober 2015

10

COMMENTS

IKEA kan stoppa Dåtid där solen aldrig skiner…

Written by , Posted in Köket

IMG_3384

 Tingeling & GLAD fredag även om jag är arg som ett bi 😉

Nejdå eller jodå, jag är faktiskt fruktansvärt irriterad nu. Den där jäkla köksfläkten som vi haft servicefolk på tidigare bråkar igen & nu hade jag bra gärna bytet ut den alltså. Den fläkten var nog inte meningen vi skulle ha i utgångspunkten alltså, eller det kanske var just det det var -att vi skulle få plågas med den till evig tid, haha För när de där gubbarna från Relero som var IKEA´s samarbetspartner som monterade kök monterade fläkten var ju inte kaklet/flisene satt, därför bad vi dom bara sätta upp lätt så vi kunde ta ner fläkten när det skulle kaklas. Jomen visst, det skulle dom fixa.

Så kom dagen då vår kakelsättare skulle komma & det visar sig att Relero amatörerna dragit sönder skruvarna som håller fläkten till väggen & dom var helt omöjliga att få ut, så då kaklades det runt fläkten. Det visade sig även att diskho & bänken över diskmaskinen var flera centimeter skjevt så de där Relero folket måtte komma tillbaka & riva upp, göra om & göra rätt. Dock var det redan kaklat runt fläkten, så de skruvarna gjordes inget med. Denna fläkten skulle ju hålla lääänge….

Alltså fläkten är bra & suger ut helt kanon, men den låter ju som ett jet flygplan. Fast det värsta är att det droppar fett om den. Självklart tvättar vi filtren, men jag har aldrig i hela mitt liv varit tvungen att göra det så ofta som med denna fläkt & för att det börjar droppa fett i maten liksom & jag har haft både bra & dåliga köksfläktar tidigare!! Med denna måste vi tvätta filtren efter varje användning stort sett, annars ligger en pöl med fett på spisen om morgonen när man vaknar. Vi tog hit servicefolk väldigt tidigt efter att ha ringt ikea & klagat på detta. Vi var övertygade om att telero måste glömt något filter, eftersom man typ ser rett upp i motorn när man tar av filtren & det droppar ju fett ur motorn liksom. Men nejdå -IKEA hävdar att det skall vara så & servicegubbarna kunde icke göra något med fettdroppandet. Så då har vi kört på.

Nu har dock hela skiten kapitulerat låter det som. Plötsligt låter det som en slagborr i väggen i hallen när vi kör fläkten & i köket låter det som något sitter riktigt jäkla löst. Om fläkten lät förr så låter det än värre & som om skrotet skall ramla ner vilken minut som helst.

På måndag kommer det servicefolk hit, IGEN & fram till dess vet jag inte helt vad jag skall laga för mat. Det blir inget som måste stekas i alla fall……. Ni får gärna komma med tips på något gott man kan laga i ugnen!! Vi har ju nämligen besök också, så jag vill ju kunna bjuda på lite gott.

Jo en sak till medan jag ändå spyr galla -Det är ju inte alls trevligt att ha en fläkt som alltid stinker matos & fett, hur man än rengör den. Det kan lukta rent & gott i hela huset, jag hela köket faktiskt, så går man förbi fläkten & den bara stinker matos. Har man varit borta en dag (eller över en helg) & inte luftat, så luktar ju hela huset mat skunk.

Phjuuuuu det var skönt att få ut 😉

Glad Fredag

10 Comments

 1. Annikki
  • ☮ Sessan ☮
 2. Christina
  • ☮ Sessan ☮
 3. Titti
  • ☮ Sessan ☮
   • Titti
    • ☮ Sessan ☮
 4. Titti
 5. karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)