LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

torsdag

4

juni 2015

1

COMMENTS

Att visa lite från promenad sträckan

Written by , Posted in Halden i mitt hjärta

IMG_8104

 Just nu blommar syrenen överallt. Var & varannat hus man går förbi sprider den där ljuvliga sommardoften. Syrenens blomklasar formligen hänger höga staket & inne i bakgårdar. Jag höll en klase i min hand & drog in doften nästan som om jag skulle kunna minnas den för evigt.

IMG_8112

Dom är speciellt vackra i dessa gamla bakgårdar, där dom blivit som stora träd man kan stå under & låta solen sila sig genom bladverket & laga blad skuggor i ansiktet. Jag snek mig faktiskt in genom porten till denna bakgård bara för att ställa mig under vidundret & fotografera upp emot himmelen.

Hade detta vackra vildvuxna ”syren träd” stått hos oss hade det varit ett must att ha en vit ljugarbänk under den, eller hur!?

IMG_8101

 Nede vid Tistaelven låg en fiskmås & tog livet med knusende ro & brydde sig inte ett jota om att jag fotograferade den. Inte att jag gillar fåglar plötsligt… i tillfälle den skulle breda ut sina vingar & lätta hängde jag kameraremmen runt halsen så jag inte skulle tappa kameran i vattnet.

IMG_8118

Jodå, solen strålade men en tunn dunjack behövdes ändå. Vet ni vad eller? Målet med stadsvandringen var att vi skulle på posten & hämta ett paket jag beställt från Kappahl. För att säga så, det är juni & jag hade beställt mig en tunn dunjacka…. Ingen bikini alltså…

Min nya dunjacka kan jag visa senare, men den är inte alls lika fin som Joysans Moon Boot dunis som jag knep på KidsBrandStore REAN. Den är så grymt snygg & jag är så grymt avis på den alltså.

IMG_8123

 -Är det inte?????

IMG_8133

 Jovisst var det klasskompisen som kom hem från fritis. Plötsligt var vår gemensamma promenad över & Joy försvann in på gården till väninnan för att leka. Senare kom dom upp till oss & ritade så jag var tvungen att skura Joys golv med skurkrem med korn. Dom där jäkla tusch pennorna jag köpte på panduro ni vet -dom är i tillägg permanent marker liksom!! Tur golvet på Joys rum är fult från tidigare & att det inte var vår vitmålade parkett.

Oavsett ritade dom de finaste täckningar & jag uppmanade vår dotter för femtiellvte gång om att alltid ha något under när man ritar med tusch. Känns det igen?

IMG_8124

På vägen hem i min ensamhet var jag lite mera observant på omgivningen & gick efter doften av syrener nästan. Plötsligt hittar jag en vacker vit syren som bländades totalt av detta vackra gula hus där i bakgården. Tänk vilka pärlor man upptäcker när blomsterdoften drar än in i bakgårdarna. Detta vackra huset hade jag aldrig sett om inte syrenen hade lockat mig att våga mig in ifrån gatan.

IMG_8140

Så strosade jag vidare upp gatan som leder vidare upp i gränden som leder vidare upp till vårt hemma där uppe nedanför fjället, bak huset med det knallröda taket & vid sidan av den enorma vackra blod boken. Jag älskar att spotta vårt hus från alla håll & kanter på stan. Det tronar liksom så fint där uppe på toppen tycker jag. För 10 år sedan fanns inte det stora huset med det knallröda taket, då var det en del av tomten till vårt hus. Faktiskt har tomten där uppe varit enorm en gång i tiden, fast nåväl, tomten är lagom stor ännu.

1910 Fredrikshaldkort2

Här är en pytte bild på samma gata som jag fotograferat ifrån över, men från en helt annan tid. Bilden är lånad från en FB grupp med gamla Halden bilder, men upphovsman är tyvärr okänd. Jag skulle så otroligt gärna velat ha en större kopia av denna bild.

1 Comment

  1. Lise

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)