LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

fredag

13

januari 2017

1

COMMENTS

Glad fredag den 13:e & magsikt ögonblick

Written by , Posted in Herrskapligt anno 1910

 

Hej fredag & hej på dig

Var i hela fridens namn tog denna veckan vägen? Poff (!!) sa det så var det ny helg & här sitter jag & har känslan av att det måste vara torsdag även om kalendern skriver fredag & Joysan minsann hade torsdagsträning igår. Nåväl, det är ändå gott veckorna glider fort, nu när vi går mot ljusare tider. Jag märker det från dag till dag att ljuset återvänder & stannar längre. I morse slog det mig på riktigt vad fort det ljusnade ute.

Men veckans vackraste ljuspunkt var ändå tidigt i morse strax efter klockan 07 & eftersom jag inte hade med mig mobilen ut så måste jag försöka måla upp bilden i ord. Vi bor intill ett litet fjäll som vi kan gå runt, bilderna i detta inlägg är därifrån men från en magisk eftermiddag för någon vecka sedan. Jag älskar detta fjäll & går där varje dag, antingen runt det eller en sväng upp på det. När man sitter på vår framsida så tronar bara fjället som en svart vägg bak vårt uthus, men bak huset till höger om vår solsida är det magiskt.  Där har man den underbara vegetationen runt fjället & så har man en helt fantastisk utsikt över hela stan & vi pratar panorama!! Absolut alla jag tar med denna runda drar lite extra efter andan när dom kommer ut på utsikten.

 

I morse när jag gick ut med Stig så vart jag fullkomligt bländad av ett magiskt ljus över fjället. Det var kallt med några minus, helt klart väder & det var ännu mörkt. När jag går ut mot utsikten & runt fjället så silar sig ljuset från månen i väst ner mellan träden som om den var en stor ficklampa med kallt ljus på himmelen så hela backen blev full av skuggor av träd. Som pricken över i, traskar två rådjur förbi oss lite morgon trött uppe på den lilla fjällhyllan ovanför stigen, dom stannar upp som en mannequin challenge & vi står stilla & bara ser på varandra länge i ljuset av månen -rådjuren, jag & Stig ♥

Det ögonblicket gjorde min dag & jag bevarar bilden djupt i mitt hjärta.

Alla dessa ögonblick av visuell skönhet kan fylla mig så jag nästan kan bli förlamad för stunden. Så var det även den eftermiddagen jag tog dessa bilder, då ville jag vara tillgänglig så jag hade med mig mobilen, i morse var jag otillgänglig så den bilden får stanna på min egen näthinna.

Det är alltså fredag igen & lika vackert som dagen började fortsätter det ser det ut som. I skrivande stund har vi någon minusgrad & solen lägger Halden i ett ljusgult ljus. Idag skulle jag ro som träning, men eftersom jag tillbringade dagen massa inne igår med bada, föna, klippa Stig & ha ont här & där, så tänker jag klä på mig sköna ”gå ut på tur kläder” & så skall jag fånga dagen ute i friska luften.

Jag önskar er alla bästa dagen & helgen & hoppas ni får fylla på hjärtat med massa vackra ögonblick

Kärlek //Sessan

1 Comment

  1. Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)