LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

8

augusti 2016

1

COMMENTS

Ett lyckligt mysterium

Written by , Posted in Herrskapligt anno 1910

IMG_9134

Svalor på rad i Mariefred

Måndag & nästan vardag, så när som att Joy har lite sommarlov igen. Men jag försöker helt klart att greppa lite om vardagsrytmen igen, den som jag egentligen trivs bäst med. Jag sitter med hur mycket bilder som helst från våran semester, som jag bestämt att plocka fram & visa er nu & då. Tillbaka blick på en härlig sommar med bara strålande väder.

Apropå väder så kan man ju tryggt säga att höstkänslan infann sig med ett skräll denna måndagsmorgon. Som det har regnat!! & blåst… Men nu skiner solen, så även om vi inte direkt har sommartemperatur så är det i alla fall bättre än spöregn.

Igår tog vi ett stadigt tag om trädgården på solsidan, för den var milt sagt frodig….. Det var maskrosblad stora som buskar som växte upp mellan stenplattorna & rabatterna var så igengrodda att man fick leta sig fram till det som är planterade plantor. Men jag har letat mig fram tidigare i vår band ogräs & plantor. Ibland visar det sig att man skall lita på sin intuition. Inte allt som man tror inte tillhör är ogräs nämligen.

IMG_9288

 Jag hittade nämligen något grönt i ena rabatten på försommaren som jag bara inte alls kände kunde vara ogräs. Förvisso hade jag inte planterat något spännande just där & speciellt inte så tätt inpå & ganska malplacerat intill en riddarsporre, men jag blev nyfiken & lät det sitta. Sist vi var hemma & tvättade kläder en snabbis så hade det blivit mera en planta & då blev jag fruktansvärt nyfiken, för då var jag bergsäker på att det inte var ogräs.

 Nu när vi kom hem visade det sig att det är en chokladblom planta!! Jag var tvungen att titta tillbaka i mitt arkiv här i bloggen för att se om jag hade någon i fjor & nej det hade jag inte, det var i 2013 jag hade ett praktexemplar som jag försökte övervintra utan att lyckas.

 Det är ett litet mysterium för mig, hur denna lilla chokladblomma kommit upp i min rabatt. Frösår den sig & kanske hoppar över några år före den kommer upp & blommar, för jag har aldrig haft en chokladblomma i min rabatt. Jag har endast haft den i kruka. Kan jag möjligen ha tömt ut jorden från krukan jag försökte övervintra i rabatten & att den kommer därifrån!?? Oavsett -ett lyckligt mysterium är det & det var i alla fall helt klart att jag hade en intuition om att det lilla bladverket hade livets rätt.

 Frågan nu är bara -övervintrar den ute i rabatten? eller skall jag gräva upp den & prova att övervintra igen i kruka i källaren?

IMG_9290

  Min vackra Stockros var däremot ingen överraskning, även om jag otalt hade glömt bort att jag planterade den i fjor. Den måste nog flyttas ut i rabatten när den blommat färdigt för den blev mycket lägre än jag trodde & gör sig då mycket bättre mera i framkant. Men visst är den vacker med sina rosa blommor med taggade kronblad!!?

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)