LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

söndag

16

april 2017

1

COMMENTS

Glöm morgonsömnen Sessan

Written by , Posted in Hälsa

 En gry-tidig morgonpromenad längs vattnet på Daftö.

 Ni som följt mig genom alla dessa år jag bloggat, vet hur jag älskar att sova om morgonen. För mig är det inte att kasta bort något av dagen om det inte handlar om att sova bort en hel förmiddag vill säga. Min kropp behöver sömn för att läkas, men ändå kan jag vara ganska mörbankad av för många timmar i sängen också, men hjärnan har gott av att stänga ner. Jag har alltid älskat att nattsudda också. Att sitta uppe i lugn & ro när alla sover är medicin. Men den tiden är förbi uppenbart, till min stora frustration.

 Kroppen har helt enkelt gjort om på allt & även om jag gläder mig & längtar som en tok till helger eller som nu påsk ledighet utan tider att passa då man kan sova ut om morgonen, så vaknar jag likt förbaskat i ottan. Vi pratar om att jag kan vakna vid 03.30, tvinga mig till att somna om, för att så vakna & titta på klockan varje halvtimme fram till jag inte står ut att ligga halvvaken i sängen & då gärna runt 07….

 Hemma så tassar jag upp & sätter på kaffe, går på badet, klär mig & ger mig ut med Stig, för att sedan plocka & fixa. I en husvagn är det genast lite värre det där med att vara vaken i ottan utan att störa de andra sovande i husvagnen. Först skall jag typ klättra över maken för att komma ur sängen, så är jag ju kissnödig som tusan & bara projekt öppna skjutdörren till badet som är väggen mot vår säng, är ju ingen tyst affär. Lägg till att jag är stel som en stock om morgonen, har ont som tusan & är klumpig som få med mina händer, då fattar alla att jag inte är direkt ljudlös!

Så för att skona de lyckliga sovande i husvagnen försökte jag raskast möjligt få mig själv & hunden ut snabbast & längst möjligt om morgonen.

 Stig & jag hade några magiska morgon promenader där på Daftö.

 Vi mötte sällan någon alls på turen ut & när vi gick genom de olika områdena på campingen kunde man höra tunga snarkningar eller lite morgon rumstrering i vagnarna. 

 Efter att ha hittat nya stigar, kollat svanar & luktat på alla tänkbara grästuvor så kunde uret närma sig 08 & då kunde vi börja möta sömndruckna hundägare som luftade sina fyrbenta vänner. Tur att jag fick den där timmen för mig själv utan andra hundägare egentligen, för jag är ju inte sådär super trevlig direkt på morgonen… Snarare kanske en smula arrogant i andras ögon, men det är för att jag är fysiskt & mentalt död & behöver minst 1 timme på att komma tillbaka till livet. Så när klockan var runt åtta & om det var en morgon pigg prick som hälsade, så var jag faktiskt ganska trevlig 😉

Nu är det ju en sak att jag saknar att få sova lite längre om morgonen, både av hänsyn till både mig själv & min familj. Problemet är bara att mitt sömnmönster gått ut över våra kvällar! vi som alltid suttit i förtältet till gott efter midnatt & myst, har denna påsk tagit tidernas tidigaste kvällar. Jag har på allvar suttit & sovit i en stol i förtältet redan vid 21 liksom, inte sådär jätte trevligt sällskap. grunden till att jag sitter uppe nu i skrivande stund när klockan rundat 22 är att jag sovit några timmar i kväll.

Jag måste säga att det är ganska frustrerande att vara så slut men ändå inte kunna sova ordentligt. Det vore ju en sak om jag vaknade tidigt för att jag kände mig utvilad, men det gör jag alltså inte. Det är något kärring bestyr detta tror jag!?

Nåväl, jag har riktiga skit dagar, även om jag inte alls gillar att erkänna det. Jag har frossa hela förmiddagarna, kroppen är som ett ömt blåmärke, jag snubblar & dunkar både det ena & det andra. Denna skitvintern har satt sina spår & nu måste vi få en varmare vår, för detta kalla, isande & råa klimatet tar faktiskt livet av mig.

Bortsett ifrån detta så är allt bara toppen med mig, hahaha Jag håller tummarna för att det blir sovmorgon i morgon. Jag hade varit hemskt tacksam om jag fick sova till 8.30 eller 09 liksom, så tvi tvi

Stora kramar till er alla

1 Comment

  1. Tracey

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)