LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

onsdag

24

augusti 2016

7

COMMENTS

Ett stressat kontrollfreak

Written by , Posted in Hälsa

 

IMG_9072

Hej onsdag mitt i veckan & hej på dig som tittar in

Så blev det onsdag, poff. Nu är det verkligen igång när dagarna rasar iväg & man nästan inte hinner tänka. Jag hinner i alla fall inte tänka, för jag har hamnat i ett jäkla stress vakuum av något slag & fattar inte alls hur jag skall få system på det hela & komma in i allt igen. Det känns som alla uppgifter & sysslor bara väller över mig/oss & jag har en sådan sjuk inre stress över att hinna med & komma ihåg att jag blir helt slut & hjärnan sätter sig i off läge hela tiden. Så kan säkerligen ni undra er över hur sjutton en som går hemma kan bli så sjukt stressad & jag förstår undran, men detta är ju också en del av sjukdomsbilden. När kroppen sparkar bakut totalt krävs det sin mästare att hålla koll på hjärnan & hur den tänker. Min kropp & min hjärna är väldigt sällan synkroniserade så att säga….

Nu måste jag helt enkelt tänka igenom hur jag skall få ordning på kaoset i huvudet & känslan av att inte alls hänga med, så nu blir det listor om inte annat för att jag skall kunna se att kaoset kanske inte är så illa var dag som min hjärna vill ha det till & så kanske jag kan släppa några lösa kanoner (alla vardagliga saker som skall jag komma ihåg typ) som flyger genom luften jag skall andas i. Jag har just betat av två pytte små lösa kanoner som stressade mig sjukt denna morgon, -något så enkelt som att jag skulle komma ihåg att överföra pengar till Joys konto så hon kan köpa en födelsedagspresent till en väninna efter skolan & föra över pengar för hennes handboll kick off till helgen som hon skall vara med på. Två små to dos som jag stressade så med. När jag tänker mig om stressas jag nog inte av själva uppgiften, utan att jag kanske skall glömma den. Att glömma något är min värsta fiende nummer 1, för det är detsamma som att inte ha kontroll & det i sig kan utlösa väldigt stress & ångest.

Så nu är två små to dos avbockade, nu måste jag lista resten för denna veckan sån att stressen lägger sig, så kanske kroppen smärtar liiiiite mindre & jag kommer mig lite ovanpå. Stress är absolut inte bra för någon & i vart fall inte för oss med kroniska smärtor.

Nu ska jag snöra på mig springskorna & ta en lugn power walk även om min hjärna just nu säger att jag absolut inte har tid till 1,5 timme i frisk luft + att duscha & fixa sig efter det, även om resten av dagen bara består av bagateller som att se till att Joy får gjort sina läxor, middagslagning & så var det visst en vägg på huset som skall skuras idag, men det fixar väl killarna i huset…. Jo så måste jag ner till dörr & fönster affären för vi skall ju beställa ny ytterdörr nu, men det kan jag faktiskt ta på vägen ut på pw & på vägen hem kanske jag faktiskt kan svänga förbi & få reda på hur jag skaffar ett Aktiv på Dagtid träningskort….. Idag gör jag så & morgondagen får få en egen lista, -en dag i taget & lite framförhållning på en lista i stället för i huvudet.

hoppas er dag blir fin

kram

 

7 Comments

 1. Kjersti
  • Sessan
   • Kjersti
    • Sessan
 2. Karin
  • Sessan
 3. Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)