LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

tisdag

12

januari 2016

4

COMMENTS

Frukostshot med ingefära, honung & citron

Written by , Posted in Hälsa

IMG_4950

Jag tycker väldigt mycket om ingefära & har tidigare tipsat om att jag fex använder torkad ingefära på yoghurt eller filmjölk (kulturmelk) som smaksättning & dricker gärna ingefära vatten, alltså att jag skalar ingefära & skär i tunna bitar som får dra i vattnet, ungefär som citronskivor. Ingefära i en smoothie är också suveränt gott & sätter en spicy touch på godsakerna beroende på hur mycket ingefära du har i.

 Jag har nästan alltid ingefära hemma & jagar alltid nya sätt att förtära den på. På grund av att jag har haft så problem med min mage sedan i sommar har jag googlat tips & råd om vad som kan lugna en väldigt orolig & uppblåst mage & då kom jag över en ingefära shot som jag bara var tvungen att testa eftersom den innehöll tre riktiga favorit ingredienser som alla som regel finns hemma.

 ∼Ingefära citron & honung shot

 Har ni hört om eller testat?

Ingefära är ju en riktig gåva till folket, en gammal medicinväxt faktiskt. I kina så säger man att ”en bit ingefära varje morgon, får apotekaren att dö av hunger” & läser man om denna liljerot som är i släkt med både kardemumma & gurkmeja bland annat, så förstår man varför talesättet uppstått. Ingefäran är bland annat antiinflammatorisk & är en bra hjälp för oss med ledbesvär. Den har höga halter av antioxidanter & boostar därmed immunförsvaret, det sägs även att den är antibakteriell. Den motverkar illamående & är lugnande för magen, minskar ”väderspänningar” & är matsmältningsfrämjande. Den stimulerar hjärtverksamheten & blodcirkulationen vilket gör att den bidrar till värmekänsla. Den stimulerar lungorna & är slemlösande. Det är bara att googla, det finns faktiskt hur mycket dokumentation som helst på just ingefärans medicinska effekter.

IMG_5834

Man är ju en ren idiot om man inte tar vara på alla dessa hälsomässiga egenskaper som ingefäran bjuder på & då var jag tvungen att testa att frukost-shot´a på morgonen. Den första laddningen lagade jag redan i början av december, efter att ha hittat ett recept på nätet. I receptet jag lagade första gången stod det att man skulle koka ingefäran i 20 min, sila av & tillsätta honungen, detta funderade jag över till jag skulle laga nästa omgång, för det kändes inte helt rätt för mig att koka ingefäran så länge med tanke på alla vitaminer & godsaker som jag ju faktiskt ville tillföra min kropp. Honungens egenskaper vet jag sedan tidigare förstörs av stark värme & likaså c vitaminerna i citronen. Så jag googlade på nytt….. Google är fantastiskt 😉

Det visade sig att vi är flera som undrat över om man faktiskt inte kokar/värmer bort alla nyttigheter. Jag hittade denna blogg, där bloggerskan faktiskt rådfrågat på livsmedelsverket så från nu av så följer jag hennes recept. Faktum är ju att jag inte dricker denna frukost shot endast för att den är god, utan jag vill ju ha effekten av alla nyttigheterna också!!

ingefärsshot

Jag är väldigt glad att jag hittade recept på denna härliga shot. Inte bara känner jag att min mage är tacksam, jag tycker den river härligt genom kroppen & värmer mig skönt inifrån om morgonen. Jag tycker den är god helt enkelt. Jag tankar kroppen med en shot om morgonen, men jag fyller även på med en efter middagen eftersom min mage ofta blir i uppror då.

Happy hälsa från Sessan

4 Comments

  1. Karin
    • Sessan
  2. Mia
  3. Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)