LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

5

januari 2015

6

COMMENTS

Ingen Aurora Borealis men Karlavagnen

Written by , Posted in Foto & Foto utstyr

Karlavagnen_Karlsvogna-1

 

Det var ju nya stora möjligheter igår kväll att kunna se aurora borealis eller norrsken/nordlys. Jag förberedde mig tidigt med att ladda batteriet till kameran, kyla suger batteri visst nog, så kollade jag inställningar inne & sedan tog jag med mig stativet ut i mörkret för att testa lite, även om jag inte såg skymten av något grönskimrande på himmeln. Jo när jag testade svor jag väldigt mycket, ibland väldigt högt, tur det var mörkt & jag ensam….

Jag inser att jag inte fotar i mörker så väldigt ofta, att jag borde göra det väldigt ofta, för att lära mera. Jag trodde jag kunde det lite på traven så där, jag har ju testat fyrverkeri & några oväder foto, så klart utan de helt praktfulla resultat…. Jag satt alla inställningar men fick fanken inte kameran att auto fokusera så där som de där nordlys foto beskrivningarna jag trålat beskriver. Sur som en citron stod jag där & menade att ha fotat med min nya goding i mörker tidigare & slagits av att autofokus fungerade!??

Nåväl, till slut körde jag helt enkelt BULB & satte fokus på oändligt & ansåg mig som nöjd med kvällens frustration & övning när jag ser att jag fick med mig karlavagnen/karlsvogna över hustaket.

Inte alls perfekt, långt ifrån… men visst ser ni K.A.R.L.A.V.A.G.N.E.N 😀 ??

Vet ni vad jag skulle önska mig!?

En läromästare med samma intresse som mig, fast med mycket bättre kunskap än mig….

I kväll struntar jag i både karlavagnen & nordlys.

God kväll finisar

6 Comments

    • ☮ Sessan ☮
  1. chatarina
    • ☮ Sessan ☮

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)