LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

lördag

3

januari 2015

0

COMMENTS

-det är norrsken/nordlys jag vill ha

Written by , Posted in Foto & Foto utstyr

Rosa_Himmel_Pink_Sky-1

 

I eftermiddags precis på tampen av solnedgången färgades våra vita väggar & golv rosa orangea, så vänder jag blicken ut över utsikten & bländas av en himmel som nästan brinner. Det varade inte länge, men länge nog att jag kunde plocka med mig kameran, få på mig skorna & tassa ut på vår stentrappa på solsidan & fånga detta.

Men i ärlighetens namn så är det ingen brinnande rosa orange himmel jag vill fånga. Kravstor som jag är så vill jag fånga norrsken, nordlys eller northern lights. Jag vill vill vill & de gånger vi haft möjlighet här i sydligare delar av Norge har jag missat det, ena gången gav jag upp efter att ha frusit ute i timmar & gick & la mig, då hade grannarna fångat det 30 min efter jag gick in….. say no more.

Igår kunde man se detta otroligt vackra gröna himlavalv fenomen i Stockholm, syd i Norge & hela vägen upp i norr & jag rös i hela kroppen av avundsjuka när jag läser om det i morse i dagstidningar. Så i kväll när det visst skall vara nya möjligheter så skall kameran stå färdig inställd, på stativ klar att bara nappa med sig ut. Jag tänker faktiskt lägga mig med kläder & ställa klockan om det är stjärnklart vid midnatt, det vore väl pokker ta om jag inte skall få med mig detta en enda gång utan att behöva resa till Lofoten. Inte det, jag vill gärna till Lofoten, men jag vill fånga Nordlyset här på våra breddgrader i Halden.

Fick du med dig norrskenet nordlyset igår?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)