LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

lördag

21

december 2013

10

COMMENTS

Vad pinsamt

Written by , Posted in Dagbok

hyacinter_svibler

 

Glad lördag finaste ni!!

Jag gissar att ni har ungefär lika fullt upp som jag om dagen nu, dom där sista dagarna brukar ju vara lite välfyllda med de sista detaljerna. Vilken dag det blev igår!! Vi åkte ju ut super tidigt för att fixa sista klappar & köpa julmat, de sista klapparna tog längre tid än jag trodde, nåväl mycket på grund av att vi inte stressade utan tog det i lugn & ro, det var inte massa folk & alla var väldigt trevliga. Plötsligt var klockan iiiiikkk vi måste hinna hem till Joy kommer från skolan tid & då hade vi inte hunnit handla mat. Då var jag i grund ganska slut i armar & ben redan kan jag säga… Så bar det hem för att packa några klappar före Joy kom hem & så bar det ut för att handla mat.

Jag skulle ha lite svensk julmat bland annat så det blev Nordby i Strömstad. Vi såg att det var flera som beslutat att åka dit & handla redan när vi kom på parkeringen, men alltså -GE MIG STYRKA!!!! Vad är det för fel på folk? Vad i hela fridens namn hjälper det att stressa, vara otrevlig & stå med sina överfyllda varukorgar som jäkla kungar som vägrar flytta sig när andra vänligt försöker visa att dom skulle vilja förbi. Efter att ha bott i Norge i 22 år blir jag fortfarande lika chockad varje gång jag möter norrmän i Sverige, för det är inte samma människor!! Här hemma upplever jag norrmannen som oftast en mycket glad & vänlig person, visst finns det undantag, det gör det ju i alla länder. Oftast tycker jag norrmän är lite försiktiga & lugna, jag upplever svenskar som ofta mycket mera ”här är jag & titta på mig”. Men glöm det när norrmännen rullat bilen över Norska gränsen….. Usch vilken attityd så många får, fy skäms alltså. Allt detta klagande på svenska maten, brödet, osv Dom gastar ut till varandra om hur ekkel osten var, nä den skall dom minsann aldrig mera köpa !!!!!!  ALLT är ”rart” (konstigt på Norska) & det är så & så, ditten & datten & inget positivt.  Men dom fyller sina varukorkar till brädden & mer så det & uppför sig som om varorna skall ta slut när som helst.  Jag brukar vara vänlig & hjälpa när dom står & undrar över vad en norsk vara kan vara på svenska. Men så många gånger som jag inte ens fått ett tack för hjälpen, så har jag slutat. Igår skulle ni sett vid färskvaredisken, oh myyyy alltså, det är en komedi.

Jag undrar så vad det är som händer? Så nedlåtande mot svenskar & svenska varor i högan sky, men ändå är man där & handlar!??

Så vill jag skynda att lägga till, självklart gäller det inte alla!! men på tok för många.

Summa kardemumma var att jag var vrak igår kväll, men så nöjd med dagens insatts & att ha allt i hus till julafton 😉 Idag skall vi på julgröt till familjen i Oslo, min son skall få sina julklappar. Så då blir det lite eko här i bloggen idag också, men i morgon lovar jag uppdatering. Fast jag gissar att ni inte heller har så massa tid att hänga i bloggar, så jag stressar faktiskt inte med det.

MASSA STORA KRAMAR TILL ER ALLA

10 Comments

 1. Lise
  • ☮ Sessan ☮
  • ☮ Sessan ☮
 2. Amelie
  • ☮ Sessan ☮
 3. Camilla
  • ☮ Sessan ☮

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)