LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

fredag

2

september 2016

0

COMMENTS

SEPTEMBER & Glad Fredag

Written by , Posted in Dagbok

IMG_4111

 Så kom September (igår, men då var jag typ dö. Men det är en annan story jag tar senare) & hösten tjuvstartar lite smått med gulnande träd & löv på backen, hög luft & en sol som värmer lite lagom om dagen.

IMG_4112

 När jag traskade genom vår vackra park igår slog det mig att väldigt väldigt snart kan man gå & sparka drivvis av löv här. Men än blommar de lila blommorna så vackert i krukorna i paviljongen.

IMG_4115

Första September blev vårt uthus finalt färdigt. Nåväl, muren skall få en runda kärlek & så skall vi ha en port in till garaget. Där drömmer jag om någon typ pardörr ala ladugårdsdörr. Men det brinner inte. Nu har vårt uthus med alla historie nytt tak (det las ju i fjor) allt som var ruttet är borta & nu är det målat & fint. Utgångspunkten var inte rolig kan jag lova er, bara titta här här. Men jag har ändå älskat detta hus från första stund för det har själ & plenty med lagringsplats!!

Glad Fredag kära du

Jo, jag skulle ju såklart bloggat & prisat September igår. Men jag tog mig alltså i kragen & bet i mig alla ursäkter som rasade genom huvudet & gick ned till Spenst för att vara med på en stretch time. Shit vad nervös jag var!! Jag har ju knappt satt mina fötter på ett gym på hundra år & sist jag var på ett gym så hade jag en frisk & stark kropp jag litade på dessutom. Men jag har bestämt mig, jag skall göra allt för att bli starkare både fysiskt & mentalt & då måste man helt enkelt ta & känna på en del obehag också. Inget kommer gratis så att säga….  -Jag ångrar inte en sekund nu i efterhand på att jag tog mig i kragen & gick ner. Det var ett så himla skönt & välbehövt pass att jag riktigt längtar till nästa gång. Riktigt nog låg jag mer eller mindre rakt ut som ett totalt vrak resten av dagen & somnade på soffan till nyheterna, för att så bara ramla in i sängen & sova vidare en hel natt, men jag gissar att det är en sund reaktion på muskler som har fått släppa loss lite. Idag är jag lite sådär ”skall, skall inte” ut & gå eller ta en rodd hemma, vi får se hur jag gör.

Är ni redo före hösten nu?

Jag är ju personligen lite sådär att jag tar emot varje årstid med öppna armar, men just hösten är min årstid samtidigt som det är årstiden som kanske påverkar mig negativt mest. Jag har oftast väldigt mycket mera ont & om jag inte passar mig noga kan jag bli lite små deppig, dock hjälper det att proppa i sig D vitaminer & gå ut i friska luften. Jag älskar den höga luften & alla färgerna, jag älskar när man börjar boa in sig med levande ljus & gosiga kläder. Jag byter alltid ut rosé vinet mot rödtjut under hösten & den lätta maten blir mera heta grytor. Jag lagade föresten en fantastiskt god högrevsgryta här i veckan. Ett riktigt långkok!! Om hösten är långkok helt okey alltså, eller det tycker jag det kunde varit året om egentligen, för långkok för mig är inte massa mera jobb, snarare tvärt om. Långkok är ju oftast mindre jobb än allt möjligt annat, bara att man måste ha tiden som grytan måste stå på spisen liksom.

Nu kurrar magen, så jag måste äta lite. Jag skall bädda & dammsuga av lite, så får jag se om det blir PW, rodd eller ingenting idag.

Ha en fin fredag & helg kära du

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)