LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

fredag

1

december 2017

2

COMMENTS

D.E.C.E.M.B.E.R

Written by , Posted in Dagbok, Pudel Stuff

Förväntningarnas månad är här & hemma hos oss är det en snart 12 årig Joy som gläder sig att öppna en kalender lucka varje morgon. Två kalendrar blev det i år för lilla donnan, en med smink från Vita & så en med smycken & mys från Glitter & det kommer bli sååå bra så, även om det enligt henne är så att a.l.l.a hon känner har paketkalendrar….. Så är det ju självklart inte, men det kan alltså låta så här hemma, som det gör hos många andra. Får jag dåligt samvete över mina köp kalendrar, nope!! För i slutändan vet jag att hon vet vad som är viktigast i julen -myset, tillsammans tiden, förväntningarna & våra goda tankar.

 Inte bara Joysan har fått köpkalender i år. Såklart måtte Stig få sin egen. Han doftar kan jag säga!! Det är en godbit kalender med enbart fisk godis, från Fish4dogs. Stig & Pippi får nämligen en fiskskinns-tärning var morgon & kväll från det märket. Dom älskar dessa godbitar som förenar nytta med nöje. Hundarna borstar nämligen tänderna när dom tuggar på godbitarna som inte innehåller några konstiga tillsatser & heller inte innehåller massa onödiga kalorier. Stigs tänder har verkligen blivit fina av detta godis, så då tänkte jag att en julkalender från dom kunde passa perfekt.

 Jag hade tänkt att jag skulle köpa en kalender till lilla Pippi också & skicka till uppfödaren, så Pippi fick en fisk godis varje decembermorgon nu medan hon göder upp sina små valpar. Men så insåg jag att det hade blivit ganska så orättvist mot uppfödarens andra hundar, så jag får ge Pippi lite extra när hon kommer hem igen ♥ Fy fabian som jag saknar vår lilla tjej alltså. Ofta måste jag försöka att bara stänga av & låtsas som hon inte finns nästan, det är ju heller inte direkt lätt. Nu räknar vi ner veckor till vi ses.

Stig tyckte det var väldigt dumt att den där godluktande saken skulle stå i bokhyllan & hade stora problem med att nå upp igår, haha

Det stoppade upp lite här som ni säkert märkt. Formen är om jag skall vara helt ärlig -USEL. Jag hade så väldigt gärna önskat att jag kunde sagt att livet varit så hektiskt & la la la, men för mig har snarare livet singlat sig fram. Jag bokar upp mig minst möjligt, presterar endast det jag måste & gör bara det som jag vet matar hjärnan positivt även om det kanske stjäl av fysiken. Jag har krupit till korset & startat upp med LDN tabletterna igen, dom jag sluttade med för att jag inbillade mig att dom kurerat min fibromyalgi. Det är min stora svaghet -när jag mår bättre av tabletter, så glömmer jag hur illa det var även om jag inte blivit helt frisk, så tänker jag att ”detta kan jag ju leva med, utan massa tabletter”…… Så funkar det alltså inte. INGET kurerar Fibromyalgi, men det finns en del som lindrar symptom.

Nåväl, när jag började på LDN förra gången, så var det ju bara en enda upptur från dag 1. Inte en biverkning & mer energi för var dag som gick. Well, denna gång skall jag visst gå den hårda & brutala vägen. Riktigt nog så gick jag lite hårt ut med startdosen & startade väl mer eller mindre där jag slutade, för vadå? 1,5 år sedan eller något sådant…. Så jag fick sänka. Men ändå är jag totalt vrak alltså. Jätte ökade smärtor, luddig i huvudet, synen har inte hängt med när jag vridit på huvudet, illamående & bara helt off. Men idag kan jag ana en smula mera energi i huvudet, så det går framåt & jag hoppas verkligen att jag skall uppnå samma effekt som jag hade sist om några veckor. Jag vet ju att många måste stå ut att bli mycket värre, före det blir bättre, så förra gången var jag bara en av de där lyckligt lottade liksom. Nu är det en mera normal tillvänjning.

Nog om tråkigheter.

Solen strålar över Halden idag, maken har ledigt idag & har just kommit hem från biltvätten & vad än bättre -han har fått fixat en olycklig stensprut skada i fönstret på bilen. Så kanon att vi slapp byta hela rutan, hjärta på den ♥ Vi skall över till svea & handla lite inför helgen. Jag måste ha en ny Hollands Edamer ost & julknäcke, så skall vi köpa ingredienser till lussekatter för det har jag lovat Joysan att vi skall laga (förhoppningsvis i helgen om kroppen tillåter). Så måste vi advent pynta i eftermiddag, så stämningen sätter sig riktigt.

Nu skall jag ut i solen med Stig en sväng. Bästa första advent helgen till dig ♥

2 Comments

  1. Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)