LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

onsdag

5

april 2017

0

COMMENTS

Att sätta andra framför sig själv en dag eller så

Written by , Posted in Dagbok

Två goda vänner hänger i soffan idag, riktig lyx-dag för Stig alltså.

Jamen varför är Joysan hemma från skolan da!?? Jo det stavas med m.a.g.s.j.u.k.a in da house…. & hon är definitivt inte lika happy som hon ser ut på bilden, hon är så besviken över att behöva vara hemma, för idag är det ju premiär med Flere Farger & efter premiären är det pizza på restaurang. Jag förstår henne så himla mycket, för dagen idag & i morgon är ju det dom övat till i lång lång tid & så blir hon smittad med urk-sjukan av allt. Det är en light version hon fått med bara en puke runda igår kväll & sedan har hon sovit gott hela natten. Men hon hade fortsatt ont i huvudet i morse & hade inte kommit igång att äta och -så ska man hålla barnen hemma efter en magsjuka till man vet att dom kan äta & är helt symptomfria! 

Jag blir så frustrerad över egoistiska föräldrar som skickar barnen på skola & dagis dagen efter att dom spytt. Det är en orsak att hälsomyndigheten säger; vänta 48 timmar efter sista symptom!! Absolut ingen vill ha magsjuka i huset, men de allra flesta tacklar det ganska bra, man överlever det. Däremot kan kroniskt sjuka barn som fex ett barn med diabetes eller Crohns bli jätte jätte jätte sjuk. Dom måste väldigt ofta läggas in på sjukhus för att kropparna inte klarar hantera det som friskas kroppar gör. Det finns många många andra olika sjukdomar som barn kan ha, där just magsjuka kan slå ut dom totalt & jag tycker kanske folk borde tänka lite längre än sin egen nästipp, sig & sitt eget just här.

Nu får man ju också använda sunt förnuft såklart med de där 48 timmarna. Kräks barnet bara en gång ena dagen & inte har några andra magbesvär efter det, så räcker det säkert med dagen efter hemma. Jag har inte tal på hur många stackars barn som lämnades på dagis dagen efter dom hade spytt. Föräldrarna tyckte dom var i fin form om morgonen för att dom ville äta frukost. Vi som jobbade med barnen den dagen såg barn som inte alls var i form, fick diaree & smittade massa barn vidare. Jag har ringt hem föräldrar som blivit skit sura för att barnet inte alls var helt återställt & det tycker jag är hemskt mot barnet & mot den andra barnen & personal.

Jag kunde ha sagt att Joy bara hade ätit något dåligt igår & låtit henne gå idag. Jag kunde sagt till henne att ”du behöver ju inte prata så massa om att du kräktes”, så missar du inte den roliga dagen. Men fasiken heller om jag har samvete till det! Jag vet att ett annat barn spydde på skolan i måndags & var på skolan redan igår, inte ens ett dygn efter alltså. Det har jag inte samvete till. Jag tar alltid hänsyn till andra vad än mina barn har varit sjuka med, så jag blir alltid extra provocerad över att andra är nonchalanta & inte gör det. Men mig om det…….

Nåväl, jag är super happy över att det bara var en light ”sjuka” & att vi slapp torka spyor hel natten. Maken & jag gick igång med att klor-städa badrummet igår kväll & varenda handtag från dörrhandtag till knoppar på köksskåp ol är klortvättade, alla handdukar kastades i tvättmaskinen & nu går alla sängkläder i maskin. I skrivande stund har hon varit vaken i så många timmar att hon hunnit äta lite frukost & ligger & spanar Jocke & Jonna på YouTube & mår helt fint ♥ Själv känner jag mig såklart v.ä.l.d.i.g.t magsjuk, haha Såklart, det gör ju jag bara någon säger ordet kräkas…. Vi hann inte mer än få henne i säng igår så slängde jag i mig 10 vitpepparkorn & svalde ner två stadiga shots med Jägermeister. Jag skall i alla fall veta att jag gjorde allt för at inte smittas 😉 Nog om detta, -vi säger att vi är helt färdiga med detta ämne för många år framåt!!

Från det ena till det andra, nu skall jag äta lite sen frukost.

Njut dagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)