LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

21

december 2015

1

COMMENTS

Tallen står så grön & grann i stugan…

Written by , Posted in Dagbok

IMG_4996

 Då blev det en stor gran, eller snarare tall`ish i vårt hus också. Så nu har vi liten, mellan & stor, en gran i varje rum vi färdas hela tiden. Eller faktiskt har vi ju 4 granar, för Joy har ju sin vita bordsgran på sitt rum också.

 Det blev tallen från Clas Ohlson vi köpte & det funkade väldigt bra med 210 cm höjd, för ju högre dess vidare & denna passade prima i vårt burspråk, eller karnapp som det heter på Norska. Faktiskt framstår den som mindre på bild än vad den gör i verkligheten, så jag tycker den blev riktigt bra. Jag tycker denna var väldigt prisvärd & faktiskt mycket snyggare än många som kostat både dubbelt & trippelt så mycket. Denna kostar 699 kr. Nu är jag nöjd, nu har vi gran i flera år efter att egentligen ha varit på evig gran jakt i flera år.

IMG_5014

 De första paketen under granen är från Joy, som hon suttit & packat in. Jag tror faktiskt hon lagat flera av dom också, så kan tro vi är spända till julafton jag & maken 😀

IMG_5018

 Julgransbelysningen är också ny i år & helt utan sladdar. Detta har vi också pratat om i flera år & nu slog vi till. Vi skulle ju så klart köpa de på Clas Ohlson men före vi fick ut fingret så var det tomt överallt. Dom hade till & med ringt butiken i Halden från Oslo för att höra om det fanns kvar 😛 Så vi åkte till Clasan i sweden i hopp om att få tag i där, men nejdå -tomt där också!! Men vi hittade på Rusta i stället & dom var utseendemässigt lika snygga så jag hoppas dom håller bra också.

 Fördelen med dessa sladd lösa ljus är ju att man slipet den där sladden efter golvet & trasslet det alltid medför i granen, jag tyckte också att jag fick placerat ljusen mycket snyggare & mera systematiskt. Bakdelen är väl att ljusen måste gå på något & då är det ju så klart batterier. Det är ett batteri i varje ljus & vi har 30 ljus i vårt träd. Det innebär att vi faktiskt släcker belysningen om natten & jag släckte faktiskt nyss för det är så ljust ute. Vi har ju ingen aning om hur länge dom lyser på ett batteri liksom. Oavsett, vi skall så klart se till att vi har nya batteri så vi kan byta om dom ballar ur i julen.

IMG_5037

 Trädet är sparsamt pyntat för jag hade faktiskt bara olika kulor i silver kvar, allt annat var hängt i de andra granarna. Men jag hade två paket med dessa pastell diamanterna låg i källaren efter förra IKEA svängen, så jag hängde på dom. Jag skall se om jag hittar lite mera julpynt i pastell färger & så skulle vi ju lagat några fluffiga pastell smällkarameller jag & Joy. Måste nog förbi Panduro igen!!

IMG_5040

Fjärren kunde väl varit lite snyggare som ett trollspö, för man tar liksom en svängruna trädet & trycker på on & så tands lampa efter lampa. Typ som om man svänger ett trollspö, hihi

När denna måndag går mot sitt slut, så är det bara kort dag till 11 för Joy på skolan i morgon. Tycker det var brutalt att dra upp & skicka iväg henne i morse. Hon var sååååå i jul ferie modus & tyckte det var väldigt orättvist för alla hon känner utanför Halden fick julferie i fredags. Kusinerna i STHLM, kusinerna i Oslo, väninnor i Oslo osv -att jag förklarade att Joy hade två planläggningsdagar här i höstas som inte de andra hade spelade mindre roll, hon vill mysa hemma idag. Vilket jag har full förståelse för, tyckte det var väldigt obehagligt att gå upp idag själv 😉

Ha en fin måndag, 3 dagar kvar till Julafton!!

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)