LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

måndag

16

januari 2017

4

COMMENTS

Sommarlängtan & 10 dagar bokade på Kronocamping

Written by , Posted in Campingliv

 Nu är det väl lov att börja räkna ner, kanske inte främst till semestern, men till campingsäsongen 2017. Låt det gå fort till påsk nu alltså, för då kickar vi igång & hoppas såklart på härligt väder nu med sen påsk & allt. Vart färden går då, är inte helt planerat än. Jag tycker ju det hade varit kul att åka flera i år, så vi får se vart vindarna bär då.

 M.e.n idag har jag bokat plats i Lidköping, på Kronocamping såklart. 10 underbara dagar skall tillbringas där i Juli för 3.e året i rad. Kronocamping är våran solklara favorit. Det finns garanterat många flera lika härliga campingar, men för oss ligger Krono perfekt till med tanke på resväg hemifrån & att vi oftast åker vidare mot Stockholm därifrån. Vi har en favorit plats som vi legat på två år i rad, den fick vi dock inte i år. Där hade någon rackare varit tidigare än oss & knipit kanon platsen, men vi fick den näst bästa i våra ögon & det är helt enkelt granntomten. Eftersom vi har mover (att vi kan koppla av husvagnen från draget på bilen & parkera den med fjärrkontroll) så är denna plats inga problem även om draget på husvagnen måste in på tomten. Hade vi inte haft mover hade den tomten gått fett bort, för vi klarar inte vända & putta in vår vagn med våran egna muskelstyrka & dåliga ryggar alltså….

 Kronocamping är en five star camping vid Vänern. Det är otroligt fint på själva campingen & det finns massa att göra. Restaurangen har döds bra mat & fulla rättigheter, utan att vi någon gång upplevt röj & otrevligheter på något sätt. Kök & sanitärhusen är himla fräscha, inte alla sprillans nya, men alltid rena & inbjudande. Personalen som jobbar runt omkring på camping området är gästvänliga, hjälpsamma & säger ofta godmorgon, godnatt & har ni haft en bra dag. Det stora plusset för oss är att man går in till vackra Lidköping centrum på 10-15 minuter för att slå ihjäl lite tid på ett charmigt cafe eller strosa runt lite i parkerna. Jag tror aldrig jag varit i en stad som är så himla ordningsam, med så vackra välansade parker. Rabatterna är verkligen de vackraste, gräsmattorna måste vara klippta med nagelsax & alla dessa stora vackra gamla träd.

Det skall verkligen bli KANON skönt att komma tillbaka.

Tänk, snart kommer alla vackra färger tillbaka. Denna bild är tagen på torget i Lidköping.

Det kribblar skönt i kroppen nu av bara tanken på att öppna husvagnsdörren & vårstäda & flytta in så mycket att vi kan sticka iväg på få timmars varsel. Eftersom vi vinterparkerar helt under vinter så tar vi ju ut alla torrvaror, hygienartiklar, skönhetssaker, rengöringsprodukter samt lakan & handdukar, allt som kan samla fukt, skapa fukt, bli dåligt åker i källaren under vintern. Så det är alltid så mysigt när man börjar fylla på, då vet man att man snart är igång.

Efter Lidköping skall vi köra en vecka i Mariefred, fjorårets nyupptäckta pärla. Jag skall visa lite bilder därifrån en annan dag.

Nu skall jag googla lite piff till husvagnen som jag siktar in mig på att ha till säsongssläpp 😉

GLAD MÅNDAG alla fina

4 Comments

  1. Karin
    • Sessan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)