LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

torsdag

6

april 2017

4

COMMENTS

Nedräkning till säsongstart & påsk

Written by , Posted in Campingliv

 Jag skall definitivt inte lägga skjul på det -jag tok gillar vårt ekipage helt enkelt.

 Det blev aldrig till att vi fick testat husvagnen bak nya Volvon när vi köpte den i höstas. Husvagnen var redan parkerad & vinter stängd & maken hade helt enkelt inte lov ens att köra bilen & husvagnen med sitt körkort då. Han hade B96 körkort & nya Volvo XC60´n var lite tyngre än XC70´n & det blev några löjliga men ändå olovliga kg för mycket. Men maken har kört upp nu i vår så nu kan han dra massa massa mera än detta.

 Så för någon vecka sedan när vi ändå skulle flytta husvagnen närmare huset för städning inför ny säsong så tog vi oss en prov runda & det funkade kanon, som förväntat. Det är mäktigt det där, men jag fick en så skön frihets känsla i kroppen när vi susade fram på vägarna. Det är sällan jag håller tyst, men maken måtte faktiskt fråga mig varför jag vara så tyst & det slog mig att jag tankade känslan & bara njöt. Nu i skrivande stund räknar jag ner, för på lördag rullar vi ut för säsongstart.

Så här såg det alltså ut hos oss i helgen, komplett kaos men sannerligen blev husvagnen ren från topp till tå, från innerst till ytterst & varje litet skrymsle. Lastrummet tömdes & städades ur ordentligt & så fick maken lägga tetris när allt av bord, stolar, torkstativ, vattendunkar osv skulle in där igen. Jag städade ur vagnen sådär riktigt ordentligt invändigt även fast vi gjorde det lika ordentligt i höstas när vi stängde. Vattentanken fylldes för att kolla att inte något frusit sönder under vintern & när vi såg att allt var som det skulle så decifiserade vi tanken under ett dygn. Gasen kickades igång för test & allt med ström. Vår vagn var i exakt samma toppskick som när vi stängde i fjor.

Nu återstår det bara att börja fylla vagnen med det vi skall ha med. Baslivsmedel som alltid finns i husvagnen genom säsongen skall ut, likaså rengöringsmedel osv Täcken & kuddar har fått lufta ut ordentligt & nu har dom legat inne i huset hela veckan för att torka till ordentligt, igår satt jag på rena påslakan & örngott, så i morgon kommer jag gå ut & lägga på lakan & sedan bär jag bara ut våra täcken & kuddar.

Det där med att packa kläder efter en vecka så här om våren är ganska idiot enkelt. Ett sett lite fräschare outfit om man skall ut & äta typ, sedan är det fritidskläder, ull, fleece, vind & vattentäta kläder som gäller. Raggsocker, mössa & vantar är obligatoriska så här års. Men jag skall också tänka på att ta med något som är lite svalare, för vi har ju varit med om turer där jag packat massa varma kläder & vi har varit tvungna att åka ut & köpa svalare plagg för att värmen har överraskat oss, man kan ju drömma om en repris av det.

Nu mina vänner får jag sluta drömma mig bort. Tvättstugan ropar, köket skall piffas & sängarna bäddas & sedan skall jag hoppa i duschen, det är dags att ta tag i dagen nu ♥ KRAM

4 Comments

  1. Karin
  2. Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)