LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

fredag

5

februari 2010

23

COMMENTS

I´m not a Princess. I´m a Queen

Written by , Posted in Ord med mening, Sessan

Jag är så himla upprörd efter att ha sett Nrk debatten i kväll. Det skulle väl vara en likställnings debatt, men en mycket skev sådan. Något som diskuterades häftigt var färgen ROSA & så kallad könsneutralitet för barn……….

Det var enligt vissa starka röster i programmet farligt för flickor att leka prinsessor & gilla FÄRGEN rosa. Jag ut häver ordet FÄRGEN efter som det är ju det rosa är, vilket gör att jag inte fattar & begriper hur det kan vara skadligt. Det var inte bra med prinsessor för flickor för det gav dom en skev bild -Att flickor typ bara skall vara söta & snälla. Det ända som jag kan se som farligt med både rosa & prinsessor, är väl möjligen hur dom vuxna möter barnet i den rosa lilla bubblan & om dom bara blir sett för sitt utseende (Vilket jag inte tror är så vanligt)

Vilken planet kommer dessa anti pink människor ifrån & vart tog ”Lagom är bäst” principen vägen?  Jag hoppas att denna förskräckliga Yssen en dag blir ner pillad från sin piedestal av en blond tjej i Rosa Chanel dräkt, för maken till diskriminering & generalisering får man leta länge efter.

Som maken skrev på Twitter: –Dattera mi på 4 går i rosa, men kjører Gråtass traktor med gutta i gata. Ja takk begge deler.

Så skulle det debatteras om pappor som skall vara hemma. Grrrrrr vad förbannad jag blir!! Låt barn familjerna bestämma detta själva, vad som passar dom bäst. SV politiken & denna socialismen skall ju bannemej snart in i våra hus & bestämma. Glöm debatten om ”Snik islamisering” nu får vi ta tag i en ny debatt nämligen ”Snik kommunism” det är nämligen något socialisterna bedriver mer & mer i mina ögon. Ett missförstått Demokrati som gränsar till kommunism.

Jag är urbota lei av att politikere & andra förstår sig på´are skall få lov att döma & laga facit på hur man skall leva rätt i Norge idag. Sätt ramar & regler & låt sedan folk få följa sin egen över bevisning, vi har plats till det i vårt samhälle. Det vi inte har plats till är alla människor som går under av alla krav & facit man inte passar in i.

-Så till det som upprörde mig mest av allt!! Det finns idag flera & flera kvinnor som tar ett aktivt val om att vara hemma med sina barn (Ref. Hjemmemamma) Detta är kvinnor som ser på hemmet & inte minst barnen som sin viktigaste karriär. Dom prioriterar bort mycket av materialismen för att kunna  vara hemma. Dessa kvinnor vill jag verkligen säga gör något STORT!!

Yssen menade att kvinnor som VÄLJER att vara hemma är mindre likställda & ville hellre se att männen ta det valet. Jag blir förbannad Igen, för en man som är hemma ett litet halvår eller år han dyrkas ju bannimej som en hjälte! Är inte det diskriminering så vet inte jag.

Så nu har jag tömt gallan & ni upplever det säkert som jätte rörigt, men det bjuder jag på nu så här på natt kröken. Jag var tvungen att få ut  min irritation så jag inte la mig med den, jag sover ju inte med fienden *LOL*

Natti Natti eller God Morgon, du väljer 😉

23 Comments

 1. Yvonne
 2. Marie
  • Sessan ☆
  • Sessan ☆
 3. Siv
  • Sessan ☆
  • Sessan ☆
 4. Mickis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)