LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan

torsdag

25

augusti 2016

3

COMMENTS

Att leta passfotoautomat & äntligen träningskort

Written by , Posted in Sessan

IMG_4050Dagens: Kappahl jogger jeans, Kappahl Hampton Republic poncho, Gabor lofers, MbmJ väska kort & gott.

 Glad torsdag fina du.

 Dagens Sessan på väg ut i regnet. Vi har det ju så varmt & skönt, så det är ju typiskt att det skall regna, men vi får absolut inte klaga för det har egentligen varit väldigt bra väder länge. I går kväll när vi gick & la oss  vid midnatt så var det nästan 18 grader varmt ute!! Så härligt att det var rent synd det var mitt i veckan & inte fredag eller lördagskväll, för då hade vi suttit ute halva natten. Hoppas vi får sådant väder i helgen.

Efter att jag skrev mitt lilla hjärtesuck om stress igår, så har jag faktiskt betat av riktigt flera saker som numera är ute ur huvudet. När jag drog ut på min pw igår så gick jag förbi dörr & fönster butiken, så idag har dom varit här & tagit mått & en ny ytterdörr är beställd. Normalt brukar min bättre halvdel fixa sådant, men jag vet att han har så massa denna veckan att jag faktiskt tog lite ansvar där 😉

IMG_4055

Idag bestämde jag mig för att inte gå hem utan ett Aktiv på Dagtid träningskort. Detta har jag hällt på med länge & då menar jag mer än ett år, nästan två -att fixa ett träningskort. Nu är det on time så att säga.

Det har sig så att Østfold idrottskrets har insett att även folk som går hemma av olika orsaker har behov av att röra sig. Är man inte i arbetslivet är heller inte plånboken av den tjockare varianten. Så då finns det ett träningskort som heter Aktiv på dagtid som är subventionerat så man betalar bara 300kr/termin & så kan man träna på givna tider på dagen som är avsatt för oss med detta kortet. För att få köpa detta träningskort så måste man vara arbetslös, sjukskriven, motta socialhjälp, pensionär eller sjukpensionär. Detta har jag tyckt varit helt kanon sedan jag vid en tillfällighet hörde om det, men jag har alltså haft en lång mognads period för att våga prova & nu har jag det där kortet & nu SKA jag våga gå dit på tisdag.

Men jag skall bara tala om att för att få det där kortet i min hand var det hur mycket fram & tillbaka som helst…. För det första, man skulle ha med sig en bild på sig själv. Bara där höll jag på att utsätta det ”till en annan gång”. Bilder på mig själv har jag ju en ganska god del av, men man kommer ju inte dit med en selfie på mobilen & frågar om det funkar. En gammal bild från 95 är heller kanske inte det dom vill ha, så då var det pass foto automat. Jag blev tipsad om en foto butik här i stan & traskade dit. Jovisst dom tog passbilder, 195 kr (!!!) för 4 stycken…. Nåväl, jag skulle ha kortet idag så jag satt mig i stolen & så poff så blixtrade det till & damen sa -det såg i alla fall ut som du hade ögonen öppna! Hahaha…. Jag tänkte ju i vår digitala ålder att vi tog om bilderna om det blev illa, men nej då, bilderna blev fönade torra & så klippta före dom lades i ett litet kuvert & så var det betala & hej då. Gud vad jag fnittrade när jag gick därifrån. Bilderna är ju som tagna ur 80 talets passfoto automat, exakt lika idiot fula. Men det var i alla fall bilder. Så jag traskade upp till NAV bygget & fick en inbetalningsblanket som jag så måtte över & betala i banken för att kunna visa kvitto på betalningen & sedan bar det tillbaka till NAV som så lagade mitt kort. Så det vore väl sjutton om jag inte skall använda detta kort så det blir utslitet alltså.

Så nu mina vänner måste jag ha inne träningsskor så är jag klar 😉

Happy torsdag, nu måste jag fixa lite granna här.

3 Comments

  1. Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enjoy this blog? Please spread the word :)